Дуже смачна і у гарячому, і у холодному вигляді: Рецепт легендарної галицької домашньої ковбаси

Домашня ковбаса — одна з тих страв, які незмінно з’являються на святкових столах українців. Рецептів домашньої ковбаси існує стільки, скільки господинь її готує. Але деякі з них вже стали класичними. Один з таких рецептів — Галицька домашня свиняча ковбаса, зазначають Патріоти України.

Рецепт домашньої ковбаси

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини
  • 400 г сала (можна 600 г)
  • 1,5 ст. ложка солі
  • 1 ст. ложка чорного меленого перцю
  • 2 головки часнику
  • Кишки
  • Можна додати 2 ст. ложки гірчиці в зернах.

Приготування

Наріжте м’ясо шматочками 1×1 см, сало — ще дрібніше. Додайте сіль, перець, роздавлений часник і трохи води або бульйону. Добре все перемішайте.

Наповніть фаршем кишки і, бажано, приберіть у холодне місце на добу.

Для приготування відваріть ковбасу 30 хвилин після закипання, а потім запечіть у розігрітій до 180С духовці ще 30 хвилин. Подавати можна як гарячою, так і холодною.


Джерело: НВ

Є секрет! Що потрібно їсти вранці, щоб схуднути

неділя, 16 листопад 2025, 6:42

Яйця і вівсянка - лише деякі корисні продукти для сніданку, які допоможуть вам скинути вагу, не відчуваючи сильного голоду. Чим ще можна урізноманітнити свій сніданок, якщо ви хочете схуднути - пише Health Shots, передають Патріоти України. Яйця вирізн...

Те, що ви їсте, може зруйнувати ваш мозок: Лікарі назвали найнебезпечніші продукти

неділя, 16 листопад 2025, 6:07

Лікарі по всьому світу б’ють на сполох: кількість випадків деменції стрімко зростає, і однією з головних причин цього може бути наше харчування, передають Патріоти України. Як з’ясували науковці, деякі продукти буквально “вимикають” мозок, погіршуючи...