Дуже смачна і у гарячому, і у холодному вигляді: Рецепт легендарної галицької домашньої ковбаси

Домашня ковбаса — одна з тих страв, які незмінно з’являються на святкових столах українців. Рецептів домашньої ковбаси існує стільки, скільки господинь її готує. Але деякі з них вже стали класичними. Один з таких рецептів — Галицька домашня свиняча ковбаса, зазначають Патріоти України.

Рецепт домашньої ковбаси

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини
  • 400 г сала (можна 600 г)
  • 1,5 ст. ложка солі
  • 1 ст. ложка чорного меленого перцю
  • 2 головки часнику
  • Кишки
  • Можна додати 2 ст. ложки гірчиці в зернах.

Приготування

Наріжте м’ясо шматочками 1×1 см, сало — ще дрібніше. Додайте сіль, перець, роздавлений часник і трохи води або бульйону. Добре все перемішайте.

Наповніть фаршем кишки і, бажано, приберіть у холодне місце на добу.

Для приготування відваріть ковбасу 30 хвилин після закипання, а потім запечіть у розігрітій до 180С духовці ще 30 хвилин. Подавати можна як гарячою, так і холодною.


Джерело: НВ

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...