Дуже смачне асорті на зиму: Мариновані огірки з помідорами

Сьогодні пропонуємо приготувати асорті з помідорів і огірків на зиму, інформує Ukr.Media. Це заготовка 2 в 1. Дуже зручно відкрити одну банку, а подати до вечері і огірки, і помідори. Готувати - одне задоволення, рецепт дуже простий, передають Патріоти України.

ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 банку об'ємом 2 л:

  • помідори, огірки (скільки увійде в банку)
  • 1 невелика морква
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 2 листків хрону
  • 2 парасольки кропу
  • 4 листків смородини
  • 4 листки вишні
  • 2-3 гілочки естрагону (якщо не знайшли, не додавайте)
  • 5 горошин запашного перцю
  • 5 горошин чорного перцю

Для маринаду (на 1 літр води):

  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. солі
  • 70 мл столового 9% оцту

Для маринаду на банку об'ємом 3 л, зазвичай, потрібно:

  • 1,5 л води
  • 3 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 3 лаврових листка
  • 100 мл оцту 9%

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Заздалегідь готуємо банки і кришки.

Огірки, помідори і зелень добре промиваємо проточною водою. Огірки потрібно залити холодною водою на 2 години.

Нарізаємо одну невелику моркву на кружечки.

У огірків зрізаємо краї.

На дно банки укладаю листя хрону, листя смородини, гілочки естрагону, він же острогін (якщо не знайшли, то не додавайте), листочки вишні і парасольку кропу.

Викладаємо огірки. Укладаємо щільно, але без зусилля.

У процесі укладання додаю зубчики часнику і моркву, порізану на кружечки.

Потім, кожен помідор наколюємо зубочисткою в чотирьох місцях, навколо плодоніжки.

Зверху кладу ще одну парасольку кропу, перець запашний і чорний перець горошком.

Дуже акуратно заливаємо банки з овочами окропом.

Залиті окропом банки, накриваємо кришками.

Через 15 хвилин зливаємо воду з банок, вона нам не знадобиться.

Заливаємо банки новою порцією окропу (вже вдруге) і знову залишаємо на 15 хвилин.

А через 15 хвилин, зливаємо воду, але вже в каструлю (з цієї води будемо готувати маринад).

Готуємо маринад.

На 1 літр води кладемо 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 2 лаврових листа і ставимо каструлю на вогонь, перемішуємо. Доводимо маринад до кипіння.

Вимикаємо вогонь і вливаємо оцет.

Заливаємо киплячим маринадом банку, закатуємо, перевертаємо і закутуємо. Залишаємо так до повного охолодження.

Асорті готово!

Подробиці і деталі приготування можна подивитися в коротенькому відео рецепті нижче.

Приємного Вам апетиту

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...