Дуже смачне асорті на зиму: Мариновані огірки з помідорами

Сьогодні пропонуємо приготувати асорті з помідорів і огірків на зиму, інформує Ukr.Media. Це заготовка 2 в 1. Дуже зручно відкрити одну банку, а подати до вечері і огірки, і помідори. Готувати - одне задоволення, рецепт дуже простий, передають Патріоти України.

ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 банку об'ємом 2 л:

  • помідори, огірки (скільки увійде в банку)
  • 1 невелика морква
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 2 листків хрону
  • 2 парасольки кропу
  • 4 листків смородини
  • 4 листки вишні
  • 2-3 гілочки естрагону (якщо не знайшли, не додавайте)
  • 5 горошин запашного перцю
  • 5 горошин чорного перцю

Для маринаду (на 1 літр води):

  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. солі
  • 70 мл столового 9% оцту

Для маринаду на банку об'ємом 3 л, зазвичай, потрібно:

  • 1,5 л води
  • 3 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 3 лаврових листка
  • 100 мл оцту 9%

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Заздалегідь готуємо банки і кришки.

Огірки, помідори і зелень добре промиваємо проточною водою. Огірки потрібно залити холодною водою на 2 години.

Нарізаємо одну невелику моркву на кружечки.

У огірків зрізаємо краї.

На дно банки укладаю листя хрону, листя смородини, гілочки естрагону, він же острогін (якщо не знайшли, то не додавайте), листочки вишні і парасольку кропу.

Викладаємо огірки. Укладаємо щільно, але без зусилля.

У процесі укладання додаю зубчики часнику і моркву, порізану на кружечки.

Потім, кожен помідор наколюємо зубочисткою в чотирьох місцях, навколо плодоніжки.

Зверху кладу ще одну парасольку кропу, перець запашний і чорний перець горошком.

Дуже акуратно заливаємо банки з овочами окропом.

Залиті окропом банки, накриваємо кришками.

Через 15 хвилин зливаємо воду з банок, вона нам не знадобиться.

Заливаємо банки новою порцією окропу (вже вдруге) і знову залишаємо на 15 хвилин.

А через 15 хвилин, зливаємо воду, але вже в каструлю (з цієї води будемо готувати маринад).

Готуємо маринад.

На 1 літр води кладемо 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 2 лаврових листа і ставимо каструлю на вогонь, перемішуємо. Доводимо маринад до кипіння.

Вимикаємо вогонь і вливаємо оцет.

Заливаємо киплячим маринадом банку, закатуємо, перевертаємо і закутуємо. Залишаємо так до повного охолодження.

Асорті готово!

Подробиці і деталі приготування можна подивитися в коротенькому відео рецепті нижче.

Приємного Вам апетиту

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...