Дуже смачне та ароматне: Рецепт сирно-лимонного печива

Домашнє печиво набагато смачніше і корисніше магазинного. У такі ласощі ви самі можете додати будь-які продукти на ваш смак. 30 хвилин роботи з тістом, ще 15 на випічку – готовий десерт до чаю для всієї родини вже готовий, зазначають Патріоти України.

Печиво сирно-лимонне

  • Сир - 300 г
  • Борошно - 1,5 ст.
  • Масло вершкове - 180 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Цукрова пудра - за смаком

Розм'якшене вершкове масло з'єднати з лимонною цедрою. Додати цукор. Суміш збити міксером протягом 5-7 хвилин.

Сир протерти через металеве сито.

До масляно-цукрової суміші вбити яйце. Додати протертий через металеве сито сир.

В окремій мисці з'єднати борошно та розпушувач. Суміш перемішати.

Додати в масляно-цукрову суміш борошно і розпушувач. Сирне тісто добре вимішати. Розділити його на рівні шматочки, потім зробити різні фігурки за смаком. Фігурки викласти на деко, застелене пекарської папером і відправити в розігріту до 200-220°С духовку. Випікати до золотистого кольору. Готове остигле печиво посипати цукровою пудрою.

Яблучні кісточки можуть вбити? Що потрібно знати кожному

п’ятниця, 12 грудень 2025, 7:13

Яблука - корисні та смачні, але їхні кісточки можуть бути небезпечними, передають Патріоти України. В кісточках міститься амігдалін, який у шлунку перетворюється на ціанід — отруйну речовину. Порада: перед вживанням яблука можна виймати кісточки або к...

Не робіть помилок! Чому сир швидко псується навіть у холодильнику

п’ятниця, 12 грудень 2025, 6:42

Сир часто псується швидше, ніж очікується, навіть у холодильнику. Найпоширеніша причина - неправильне зберігання та недотримання умов, потрібних для різних видів цього продукту, передають Патріоти України. Вологість, повітряний потік і температура впл...