Дуже смачні рибні котлетки - діти будуть у захваті

Дуже смачні рибні котлетки можна приготувати з будь-якої риби – вибирайте на свій смак, зазначають Патріоти України.

Ніжні і соковиті домашні котлети з риби відмінна страва для повсякденного і святкового столу. Котлети з минтая відмінна альтернатива м’ясних котлет: вони не менш апетитні, а крім цього, ще й корисні. Смачні рибні котлети подобаються абсолютно всім, їх їдять навіть діти, які рибу не люблять: адже в котлетах за цим рецептом рибний смак навіть не відчувається.

Інгредієнти

  • один кілограм риби (у мене минтай);
  • 1-2 головки ріпчастої цибулі;
  • 2-3 курячих яйця;
  • 4 столові ложки борошна;
  • 4 столові ложки майонезу;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • соняшникова олія для смаження котлет.

Дуже смачні рибні котлети: покроковий рецепт

Свіжу рибу (можна використовувати будь-яку) очищаємо від кісток, плавників і нарізаємо дрібними кубиками.

Ріпчасту цибулю очищуємо, миємо й нарізаємо як можна дрібніше.

У досить глибоку миску відправляємо рибне філе, вбиваємо свіжі курячі яйця, викладаємо подрібнену цибулю.

Висипаємо до решти інгредієнтів борошно (по рецепту), додаємо майонез.

Масу солимо і перчимо до смаку, ретельно перемішуємо ложкою до однорідності.

У сковорідку наливаємо достатню кількість олії, добре розігріваємо.

У гарячу олію викладаємо ложкою рибний фарш, смажимо на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору. Найніжніші рибні котлети подаємо з гарніром з картоплі або рису.

Кава захищає серце від аритмії? Вчені поділились новим дослідженням

понеділок, 24 листопад 2025, 6:33

Дослідники з Університету Сапієнца в Римі (Італія) з'ясували, що кофеїн, який міститься в каві, чаї та какао, може активно сприяти зростанню клітин, які допомагають регенерувати оболонці кровоносних судин. Дослідження проводили серед людей, які стражда...

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...