Дуже смачні рибні котлетки - діти будуть у захваті

Дуже смачні рибні котлетки можна приготувати з будь-якої риби – вибирайте на свій смак, зазначають Патріоти України.

Ніжні і соковиті домашні котлети з риби відмінна страва для повсякденного і святкового столу. Котлети з минтая відмінна альтернатива м’ясних котлет: вони не менш апетитні, а крім цього, ще й корисні. Смачні рибні котлети подобаються абсолютно всім, їх їдять навіть діти, які рибу не люблять: адже в котлетах за цим рецептом рибний смак навіть не відчувається.

Інгредієнти

  • один кілограм риби (у мене минтай);
  • 1-2 головки ріпчастої цибулі;
  • 2-3 курячих яйця;
  • 4 столові ложки борошна;
  • 4 столові ложки майонезу;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • соняшникова олія для смаження котлет.

Дуже смачні рибні котлети: покроковий рецепт

Свіжу рибу (можна використовувати будь-яку) очищаємо від кісток, плавників і нарізаємо дрібними кубиками.

Ріпчасту цибулю очищуємо, миємо й нарізаємо як можна дрібніше.

У досить глибоку миску відправляємо рибне філе, вбиваємо свіжі курячі яйця, викладаємо подрібнену цибулю.

Висипаємо до решти інгредієнтів борошно (по рецепту), додаємо майонез.

Масу солимо і перчимо до смаку, ретельно перемішуємо ложкою до однорідності.

У сковорідку наливаємо достатню кількість олії, добре розігріваємо.

У гарячу олію викладаємо ложкою рибний фарш, смажимо на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору. Найніжніші рибні котлети подаємо з гарніром з картоплі або рису.

Вас обманюють? Як визначити справжнє вершкове масло ще в магазині

вівторок, 22 липень 2025, 19:09

На полицях супермаркетів - десятки упаковок, але далеко не все з того, що виглядає як вершкове масло, ним дійсно є. Сьогодні виробники часто маскують спреди та інші жири під натуральне масло, сподіваючись, що споживач не зверне увагу на дрібниці. Та є ...

Помідори втратять смак і аромат - уникайте цієї поширеної помилки

вівторок, 22 липень 2025, 9:47

У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...