Дуже смачно! Бабусин рецепт засолювання пікантного сала в банці довгого зберігання

Виходить воно пікантним, ніжним і шалено смачним. Його можна сміливо ставити для гостей в якості нарізки. Повірте, вони оцінять і на столі не залишиться жодного шматочка, зазначають Патріоти України.

Продукти, які необхідні:

На одну банку сала;

Часник сушений;

Чорний перець;

П'ять склянок води;

Один стакан солі;

Лист лавровий.

Починаємо готувати:

Воду з'єднайте з сіллю в каструлі і закип'ятіть, а після нехай охолоне розсіл.

Лавровий лист подрібніть і змішайте з чорним перцем і сухим часником в зручній тарілочці.

Поріжте сало на порційні шматочки і кожен обваляйте в суміші. Покладіть сало в стерильну банку і залийте розсолом.

Закрийте кришкою і залиште при кімнатних умовах на сім діб, а потім зберігайте в холодильній камері.

Сало підійде для цієї засолювання, як з прошарком, так і без нього. Також ви можете взяти будь-які спеції на свій смак, наприклад, гострий або запашний перець.

Подавати таке сало можна з особливим соусом, що складається з олії, оцту і чорного перцю. Можете ним полити сало або подати в соуснику.

А ви це знали? Чи можна класти фольгу в аерогриль

п’ятниця, 19 грудень 2025, 23:10

Алюмінієва фольга - незамінний помічник на кухні, вона допомагає і готувати страви, і краще їх зберігати. Але чи можна використовувати цей матеріал у популярних нині аерогрилях, передають Патріоти України. Ключові поради з цього приводу дало видання Sl...

А ви це знали? Що означає зелене кільце навколо жовтка

п’ятниця, 19 грудень 2025, 9:59

Яйця круто - досить поширений вибір, наприклад, для сніданку. Після варіння, очищення та розрізання яйця навпіл ми іноді помічаємо зеленувате кільце навколо жовтка. Це виглядає не дуже апетитно, але це не означає, що яйце неїстівне. Їх цілком безпечно ...