Дуже смачно і корисно! Як приготувати апетитну запіканку із капусти (рецепт, фото)

Смачну овочеву запіканку готують із білокачанної, цвітної капусти або з броколі. Можна також додати до неї м’ясний фарш чи картоплю - це надасть запіканці цікавого смаку, передають Патріоти України.

Капустяна запіканка

  • Капуста білокачанна - 1 кг
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Масло вершкове - 140 г
  • Молоко - 200 г
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Перець - за смаком
  • Петрушка - для прикрашання

Приготування

Цибулю нарізати кубиками. Моркву нарізати на великій тертці.

Капусту очистити від верхнього листя й нашаткувати. Посолити її та злегка обім’яти. Відправити капусту до цибулі та моркви, смажити, поки не випарується волога. Остудити.

Яйця розбити в миску і злегка розбити вінчиком. Влити молоко і продовжувати збивати, поки яйця не з'єднаються з молоком. Залити цією сумішшю капусту, перемішати і відправити у попередньо змащену олією форму для запікання.

Запікати у заздалегідь розігрітій до 200°С духовці упродовж 30 хвилин. Готову запіканку прикрасити листочками петрушки.

Запіканка з цвітної капусти та шинки

  • Цвітна капуста - 0,5 кг.
  • Сир твердий - 100-150 г
  • Шинка - 150 г
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Кріп - 5-6 гілочок
  • Яйця - 4-5 шт.
  • Молоко - 300 мл.
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Сіль - за смаком
  • Олія соняшникова - для смаження

Цвітну капусту помити у теплій воді, розділити на суцвіття. Відварити її в киплячій підсоленій воді впродовж 3-4 хвилин.

Дрібно нарізати цибулю, а шинку – кубиками. Обсмажити цибулю на олії до золотистого кольору, потім додати шинку й обсмажувати ще 1 хвилину.

Приготування заливки. Збити яйця вінчиком, додати молоко та пропущений через прес часник. Трохи посолити і ще збити вінчиком.

Сир натерти на великій тертці.

Викласти у форму для запікання капусту, зверху додати смажену цибулю з шинкою. Притрусити нарізаним кропом. Полити яєчною заливкою й посипати тертим сиром.

Відправити форму в розігріту до 190°С духовку на 25-30 хвилин.

Чому смажена картопля виходить бліда і розвалюється на сковорідці - поширені помилки господинь

понеділок, 30 червень 2025, 16:44

Смажена картопля - проста страва, яку знають усі. Але навіть вона може вийти невдалою: бліда, без рум’яної скоринки, розвалюється при перевертанні і нагадує скоріше пюре. У чому ж причина, передають Патріоти України. 1. Ви вибираєте не той сорт картопл...

Психотест на пончики: Обери свій улюблений смак - і дізнайся, яка твоя головна слабкість

понеділок, 30 червень 2025, 12:12

Солодощі можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо. Зокрема - наші слабкості, передають Патріоти України. Який пончик ти вибираєш, коли хочеш побалувати себе? Твій вибір видає твої вразливі місця, приховані риси характеру і реакції, які ти часто...