Дуже смачно і просто: Рецепт свинячих реберець у духовці з розмарином та гранатовим соком

Готувати свинячі реберця можна на грилі або в духовці. Якщо обрано другий варіант, то дуже смачним м'ясо виходить при подвійному запіканні: у фользі та під глазур'ю. Рецепт наводить Telegram-канал "Шеф-кухар", передають Патріоти України.

Свинячі ребра в духовці

Для посипання:
Перець чорний — 1 ч.л.;
Сіль — 1 ч.л.;
Сушений часник — 1 ч.л.;
Солодка паприка — 1 ч.л.;
Куркума — 1 ч.л.
Для глазурі:
Джем — 1 ст.л.;
Гранатовий сік — 100 мл;
Розмарин — 2 гілочки;
Куркума — 0,5 ч.л.
Приготування
Реберця необхідно натерти сумішшю спецій, обернути пергаментом і фольгою і поставити запікатися в духовку.
Приготувати глазур, змішавши інгредієнти та уваривши їх до стану сиропу.
На другому етапі запікання необхідно поставити в духовку ємність із водою, щоб м'ясо не пересохло. Пергамент і фольгу необхідно розвернути, реберця змастити глазур'ю і поставити додатково запікатися до появи золотавої скоринки.

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...

Чому немає сенсу вимочувати курку перед приготуванням

понеділок, 9 червень 2025, 19:02

Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України. Птахам дають комбіко...