Дуже смачно і ситно! Пісні капустяні котлети з манкою - їх просто не відрізнити від звичайних котлет

Готуються пісні котлети без м'яса і яєць: швидко і просто. Ніжні, ароматні, соковиті котлети з капусти не тільки вас смачно нагодують, але й принесуть користь організму. Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування капустяних котлет в домашніх умовах. Швидко, просто і неймовірно смачно, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • зелень свіжого кропу;
  • домашні панірувальні сухарі;
  • сіль;
  • 800 грамів білокачанної капусти;
  • морква — 1 штука;
  • цибулина — 1 штука;
  • манна крупа — 0,5 склянки;
  • дві столові ложки борошна;
  • чотири столові ложки пшона;
  • спеції для супу (з овочами);
  • олія для смаження.

Котлети пісні з манкою: покроковий рецепт

  1. 800 грамів білокачанної капусти добре миємо, нарізаємо на великі шматки.
  2. Каструлю з водою ставимо на плиту і доводимо воду до кипіння (трохи підсолюємо).
  3. Бланшируємо підготовлену капусту в киплячій воді три хвилини.
  4. Потім остиглу капусту перемелюємо через м'ясорубку.
  5. У перемелену капусту додаємо спеції за смаком, сіль і половину склянки манної крупи. Все добре перемішуємо.
  6. Одну цибулину очищаємо, миємо і дрібно нарізаємо.
  7. Зелень свіжого кропу дрібно нарізаємо.
  8. Одну свіжу моркву натираємо на середній тертці.
  9. Для пісних котлет пшоно попередньо відварюємо.
  10. До капусти зі спеціями додаємо попередньо відварене пшоно, нарізану цибулю, натерту моркву, дві столові ложки борошна і все добре перемішуємо.
  11. Наприкінці додаємо подрібнений кріп і знову перемішуємо.
  12. Із капустяної маси формуємо пісні котлети і обвалюємо їх у сухарях.
  13. Порада: дуже смачно, якщо для панірування використовувати домашні сухарі, а не куповані. Тоді скоринка капустяних котлет більш хрустка, і масла для смаження манних котлет йде менше.
  14. Щоб приготувати домашні панірувальні сухарі, потрібно сухий хліб натерти на тертці і висушити в духовці. Виходять ніжні, красиві золотисті пластівці.
  15. Смажимо пісні котлети з манкою на добре розігрітій сковороді, на рослинній олії з обох сторін до повної готовності.

Під час приготування пісних котлет з манною крупою замість вареного пшона можна використовувати будь-яку іншу крупу: рис, гречку, вівсянку. Подавайте котлети з манкою на стіл зі свіжою зеленню. Капустяні котлети — будуть постійним гостем на вашій кухні: і рідні будуть просто в захваті від такої страви.

Приємного апетиту.

Джерело: Ukr.Media

Не відірватися! Як швидко приготувати картопляну запіканку з м’ясним фаршем

середа, 11 червень 2025, 18:13

Запіканка з м’ясним фаршем цінується тим, що не потрібно підбирати гарнір. Рецепт цієї страви простий і під силу навіть тим, хто до цього готував лише яєчню або омлет, передають Патріоти України. Складові:. М’ясний фарш обсмажують із морквою та цибулею...

А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари додають в омлет сир та газовану воду

середа, 11 червень 2025, 17:12

Класична рецептура омлету включає обмежену кількість компонентів, так як страва вважається простою. Проте будь-який кулінар намагається перевершити попередників, удосконаливши класику, передають Патріоти України. Основна “претензія” до омлету полягає в...