Дуже смачно і ситно! Пісні капустяні котлети з манкою - їх просто не відрізнити від звичайних котлет

Готуються пісні котлети без м'яса і яєць: швидко і просто. Ніжні, ароматні, соковиті котлети з капусти не тільки вас смачно нагодують, але й принесуть користь організму. Пропонуємо вашій увазі рецепт приготування капустяних котлет в домашніх умовах. Швидко, просто і неймовірно смачно, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • зелень свіжого кропу;
  • домашні панірувальні сухарі;
  • сіль;
  • 800 грамів білокачанної капусти;
  • морква — 1 штука;
  • цибулина — 1 штука;
  • манна крупа — 0,5 склянки;
  • дві столові ложки борошна;
  • чотири столові ложки пшона;
  • спеції для супу (з овочами);
  • олія для смаження.

Котлети пісні з манкою: покроковий рецепт

  1. 800 грамів білокачанної капусти добре миємо, нарізаємо на великі шматки.
  2. Каструлю з водою ставимо на плиту і доводимо воду до кипіння (трохи підсолюємо).
  3. Бланшируємо підготовлену капусту в киплячій воді три хвилини.
  4. Потім остиглу капусту перемелюємо через м'ясорубку.
  5. У перемелену капусту додаємо спеції за смаком, сіль і половину склянки манної крупи. Все добре перемішуємо.
  6. Одну цибулину очищаємо, миємо і дрібно нарізаємо.
  7. Зелень свіжого кропу дрібно нарізаємо.
  8. Одну свіжу моркву натираємо на середній тертці.
  9. Для пісних котлет пшоно попередньо відварюємо.
  10. До капусти зі спеціями додаємо попередньо відварене пшоно, нарізану цибулю, натерту моркву, дві столові ложки борошна і все добре перемішуємо.
  11. Наприкінці додаємо подрібнений кріп і знову перемішуємо.
  12. Із капустяної маси формуємо пісні котлети і обвалюємо їх у сухарях.
  13. Порада: дуже смачно, якщо для панірування використовувати домашні сухарі, а не куповані. Тоді скоринка капустяних котлет більш хрустка, і масла для смаження манних котлет йде менше.
  14. Щоб приготувати домашні панірувальні сухарі, потрібно сухий хліб натерти на тертці і висушити в духовці. Виходять ніжні, красиві золотисті пластівці.
  15. Смажимо пісні котлети з манкою на добре розігрітій сковороді, на рослинній олії з обох сторін до повної готовності.

Під час приготування пісних котлет з манною крупою замість вареного пшона можна використовувати будь-яку іншу крупу: рис, гречку, вівсянку. Подавайте котлети з манкою на стіл зі свіжою зеленню. Капустяні котлети — будуть постійним гостем на вашій кухні: і рідні будуть просто в захваті від такої страви.

Приємного апетиту.

Джерело: Ukr.Media

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...