Дуже смачно! Як приготувати хрусткі деруни, які підкорять всіх своїм смаком

Мабуть, серед картопляних страв деруни можна назвати однією з найпопулярніших, адже хрустка золотава скориночка мало кого може залишити байдужим Юлія Каранковська поділилася цим чудовим рецептом, за яким оладки із картоплі виходять ніжними та золотистими, передають Патріоти України.


Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг
  • яйця — 3 шт.
  • цибуля — 3 шт.
  • борошно — 2 ст. ложки
  • часник — 2 зубчики
  • олія для смаження
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Картоплю добре помийте, почистьте і натріть на дрібній тертушці. Також почистьте цибулю і теж натріть. Тріть цибулю і картоплю по черзі — цей лайфхак не дасть картоплі завчасно потемніти.

Натерті овочі утворять багато соку, тому або відкиньте їх на сито, щоб сік трохи стік, або відтисніть руками. Додайте до картоплі і цибулі почавлений часник. Можна цей крок пропустити, якщо не любите його.Додайте у суміш яйця, борошно і спеції. Добре все перемішайте.

Розігрійте пательню, налийте на неї олію, стиште вогонь і починайте викладати ваші деруни. Для цього набирайте ложкою картопляну суміш і викладайте на сковорідку, формуючи круглу оладку. Коли вони стануть золотистого кольору, переверніть. Посмажте так решту картопляної суміші. Подавати деруни найкраще теплими і зі сметаною. Смачного!

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...