Печені яблука рекомендовані до вживання дієтологами та практично не мають обмежень та протипоказань, передають Патріоти України.
Сучасне життя диктує свої умови і на часі приготування швидких корисних низькокалорійних страв та десертів. Тому особливої популярності знову набули й печені яблука. Тим паче, що сьогодні не потрібно витрачати на їх приготування багато часу.
Сучасні технології та кухонне приладдя значно прискорюють та полегшують процес приготування страв. От і печені яблука можна приготувати за 7 хвилин.
Сам собою рецепт не новий. Начинку до них можна коригувати та підібрати на свій смак і вподобання. Яблука потрібно почистити, розрізати на половинки та начинити їх сиром.
Відмінно доповнить смакову палітру курага, родзинки, горіхи, кориця, ваніль та інші добавки. Щоб приготувати яблука з кисломолочним сиром і чорносливом, потрібно помити і висушити чорнослив, нарізати його шматочками і покласти в середину яблука. Потім накриваємо його кисломолочним сиром, посипаємо цукром та корицею або додаємо трохи меду.
Де запікати
А запікати яблука простіше у мікрохвильовій печі. Залежно від максимальної потужності на все піде 7-8 хвилин.
Користь печених яблук
Печені яблука можуть їсти діти та дорослі. Якщо включити їх у постійний раціон, можна вирішити проблеми зі здоров’ям і навіть використовувати як засіб профілактики багатьох захворювань.
За відсутності протипоказань та хронічних хвороб за один день доросла людина може з’їсти до 5 печених яблук. Пацієнтам із цукровим діабетом, гастритом, виразками та іншими захворюваннями потрібно обмежитися двома плодами.
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...