Дуже смачно! Приголомшливий балик зі скумбрії - мінімум зусиль і інгредієнтів

Балик з риби нітрохи не гірше балика з м'яса, а готується ще простіше. Він у асортименті продається в супермаркетах, але домашня закуска з магазинною не зрівняється. А собівартість риби майже в 10 разів відрізняється від вартості балика з полиць магазина, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

За класичним рецептом в якості спецій для маринування беруться тільки найнеобхідніші — сіль, цукор, гірчичний порошок. Для інших варіацій рецепта рибного балику за смаком можна вибрати мелений перець, солодку паприку, коріандр в порошку.

Зберігайте рецепт, радуйте своїх домочадців і дивуйте гостей. Всім обов'язково сподобається балик із скумбрії.

Інгредієнти:

  • скумбрія — 3 штуки;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • цукор — 1 ст. л;
  • гірчиця порошок — 1 ст. л;
  • паприка — 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Рибу миємо, відрізаємо голову, хвіст і видаляємо нутрощі.
  2. Робимо філе і прибираємо кістки.
  3. Окремо змішуємо сіль, паприку, цукор і гірчицю.
  4. Обсипаємо отриману суміш по рибному філе з обох сторін і втираємо її.
  5. Викладаємо рибу в контейнер або на плоске блюдо, обертаємо плівкою і прибираємо в холодильник на 24 години.
  6. Можна нанизати філе на мотузку і повісити на балконі.

Детальніше дивіться в короткому відео.

Смачного!

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...