Дуже смачно! Приголомшливий балик зі скумбрії - мінімум зусиль і інгредієнтів

Балик з риби нітрохи не гірше балика з м'яса, а готується ще простіше. Він у асортименті продається в супермаркетах, але домашня закуска з магазинною не зрівняється. А собівартість риби майже в 10 разів відрізняється від вартості балика з полиць магазина, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

За класичним рецептом в якості спецій для маринування беруться тільки найнеобхідніші — сіль, цукор, гірчичний порошок. Для інших варіацій рецепта рибного балику за смаком можна вибрати мелений перець, солодку паприку, коріандр в порошку.

Зберігайте рецепт, радуйте своїх домочадців і дивуйте гостей. Всім обов'язково сподобається балик із скумбрії.

Інгредієнти:

  • скумбрія — 3 штуки;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • цукор — 1 ст. л;
  • гірчиця порошок — 1 ст. л;
  • паприка — 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Рибу миємо, відрізаємо голову, хвіст і видаляємо нутрощі.
  2. Робимо філе і прибираємо кістки.
  3. Окремо змішуємо сіль, паприку, цукор і гірчицю.
  4. Обсипаємо отриману суміш по рибному філе з обох сторін і втираємо її.
  5. Викладаємо рибу в контейнер або на плоске блюдо, обертаємо плівкою і прибираємо в холодильник на 24 години.
  6. Можна нанизати філе на мотузку і повісити на балконі.

Детальніше дивіться в короткому відео.

Смачного!

Смакота! Як правильно смажити сало, щоб воно зберегло соковитість

середа, 16 квітень 2025, 11:12

Смажене сало може стати чудовою добавкою до багатьох популярних страв, передають Патріоти України. Особливо вдало поєднується сало з картоплею. Компоненти відмінно доповнюють один одного, тому страва стала неймовірно популярною. Але варто знати як, та ...

Є секрет! Які три продукти потрібно додати в маринад, щоб м’ясо стало м’яким та соковитим

середа, 16 квітень 2025, 10:09

Досвідчений кухар ніколи не відмовиться від процесу маринування м’яса, тому що ця процедура дозволяє йому стати більш м’яким, соковитим та смачним, передають Патріоти України. Деякі господині переживають, що маринад може перебити смак та аромат м’яса, ...