Дуже смачно та оригінально: Рецепт королівського м'яса на Новий рік

Якщо ви ще досі просто запікаєте буженину зі спеціями на свята, прийшов час урізноманітнити меню. Можна додати всього декілька цікавих інгредієнтів, з якими м'ясо заграє новими смаками і точно сподобається гостям. Готувати таку закуску надзвичайно просто, і процес не займатиме багато часу. Ідея приготування по-справжньому королівського м'яса на Новий Рік опублікована на сторінці ludmila_borsch в Instagram, передають Патріоти України.

Фудблогерка додає різноманітні сухофрукти, а також неймовірно смачний соус із меду, вина та оливкової олії.

Інгредієнти:

  • свинина – 500 г
  • курага – 35 г
  • інжир – 35 г
  • чорнослив – 35 г
  • вино червоне сухе – 100 мл
  • мед – 1 ст. л.
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. На м'ясі зробити надрізи.

2. Залити сухофрукти кип'ятком на 5-10 хвилин.

3. Злити воду, покласти їх між надрізами, додати спеції.

4. Зв'язати щільно м'ясо ниткою чи мотузочкою.

5. Натерти спеціями.

6. До вина додати оливкову олію та мед.

7. Змазати м'ясо зверху та з боків.

8. Відправити в духовку за температури 200 градусів на півтори години.

9. Періодично під час приготування ще раз змазувати соусом.

10. Нарізати на широкі шматочки і викласти на тарілку.

Варто включити в раціон! Допоможуть підвищити IQ: ТОП-12 продуктів, які зроблять ваш мозок "гострішим"

вівторок, 16 вересень 2025, 12:05

Наш мозок, як і все тіло, потребує правильного харчування, щоб працювати на повну силу. Деякі продукти не лише підтримують енергію, а й безпосередньо впливають на пам’ять, увагу та швидкість мислення, передають Патріоти України. Експерти наголошують, щ...

Буде смакота! Як приготувати ідеально хрустку картоплю - секрети від шеф-кухаря

вівторок, 16 вересень 2025, 10:23

Один інгредієнт навряд чи зможе перетворити смажену картоплю на ідеально хрустку, але є дві прості речі, які ви можете зробити під час приготування для кращих результатів. Це включає вибір правильного сорту картоплі, передають Патріоти України. Своїми ...