Дуже смачно та швидко: Рецепт свинини, тушкованої в сметані

Щоб приготувати надзвичайно смачну страву, не завжди потрібно витрачати багато часу та зусиль. Особливо це стосується вечері, коли готувати щось складне просто не вистачає сил, зазначають Патріоти України.

Звичні інгредієнти, трішки зусиль – і неймовірно смачна страва вже готова до споживання!

Рецепт тушкованої свинини у сметані

Час: 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти

  • 1 кілограм нарізаної шматками свинини (передня чи задня шинка);
  • 2 цибулини;
  • 3 морквини;
  • 250 мілілітрів білого вина;
  • 250 мілілітрів води;
  • 2 столові ложки гірчиці (не гострої);
  • 2 столові ложки борошна;
  • оливкова олія
  • 30 грам вершкового масла;
  • 200 мілілітрів сметани або густих вершків;
  • сіль, перець.

Приготування

  1. Обсмажуємо на оливковій олії свинину. Поки м'ясо готується, чистимо моркву і нарізаємо дрібними скибками, дрібнимо цибулю та обсмажуємо овочі у посуді, в якій будемо готувати страву.
  2. Коли овочі почали підрум'янюватися – додаємо вино, воду та свинину. Накриваємо кришкою та тушкуємо 45 хвилин.
  3. Виймаємо м'ясо, додаємо масло та борошно, обсмажуємо та ретельно перемішуємо 1 хвилину, а потім додаємо вершки та гірчицю. Даємо соусу загуснути.
  4. Повертаємо м'ясо у посуд та накриваємо кришкою. Чекаємо 5 хвилин, щоб свинина просочилася соусом.
  5. Найкраще подавати страву з картоплею.
Джерело: 24 канал

Як покращити смак кави: ТОП-5 хитрощів

четвер, 22 травень 2025, 16:12

Для того щоб смак кави завжди міг приємно здивувати, важливо не тільки купувати якісний напій і дотримуватися технологій приготування, але й знати деякі хитрощі. Завдяки цій каві завжди зможе порадувати своїм оригінальним смаком, передають Патріоти Укр...

Як зварити рис, пшоно чи перлову крупу вдвічі швидше

четвер, 22 травень 2025, 13:08

Крупи обов’язково мають бути у раціоні харчування. Вони багаті на складні вуглеводи та в цілому мають позитивний вплив на самопочуття та здоров’я, передають Патріоти України. Ідеальна норма, коли 40% раціону складають саме крупи. Якщо ви думаєте, що їх...