Дуже смачно та швидко: Рецепт свинини, тушкованої в сметані

Щоб приготувати надзвичайно смачну страву, не завжди потрібно витрачати багато часу та зусиль. Особливо це стосується вечері, коли готувати щось складне просто не вистачає сил, зазначають Патріоти України.

Звичні інгредієнти, трішки зусиль – і неймовірно смачна страва вже готова до споживання!

Рецепт тушкованої свинини у сметані

Час: 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти

  • 1 кілограм нарізаної шматками свинини (передня чи задня шинка);
  • 2 цибулини;
  • 3 морквини;
  • 250 мілілітрів білого вина;
  • 250 мілілітрів води;
  • 2 столові ложки гірчиці (не гострої);
  • 2 столові ложки борошна;
  • оливкова олія
  • 30 грам вершкового масла;
  • 200 мілілітрів сметани або густих вершків;
  • сіль, перець.

Приготування

  1. Обсмажуємо на оливковій олії свинину. Поки м'ясо готується, чистимо моркву і нарізаємо дрібними скибками, дрібнимо цибулю та обсмажуємо овочі у посуді, в якій будемо готувати страву.
  2. Коли овочі почали підрум'янюватися – додаємо вино, воду та свинину. Накриваємо кришкою та тушкуємо 45 хвилин.
  3. Виймаємо м'ясо, додаємо масло та борошно, обсмажуємо та ретельно перемішуємо 1 хвилину, а потім додаємо вершки та гірчицю. Даємо соусу загуснути.
  4. Повертаємо м'ясо у посуд та накриваємо кришкою. Чекаємо 5 хвилин, щоб свинина просочилася соусом.
  5. Найкраще подавати страву з картоплею.
Джерело: 24 канал

Є секрет! Що додати в каструлю, якщо горох довго не розварюється

неділя, 15 червень 2025, 12:09

Незважаючи на користь гороху, кулінари не дуже часто беруться за варіння цього продукту: аж надто довго доводиться чекати. Термічна обробка бобових – процес тривалий. Крім того, чимало часу забирає і попереднє замочування горошин. Проте досвідчені госп...

Розставлено крапки над "і": Чи можна пити каву натщесерце

неділя, 15 червень 2025, 11:50

Пити каву натщесерце можна, але є нюанси, які варто врахувати, бо це може мати негативні наслідки для здоров'я, залежно від індивідуальних особливостей, передають Патріоти України. Кава натщесерце — не критично шкідлива для всіх, але може спричинити пр...