Дуже смачний та наваристий супчик: Рецепт капусняка із грибами

Страва має насичений смак та аромат, які надають їй саме гриби та квашена капуста. Часто такий капусняк готують на м'ясному бульйоні, але сьогодні Патріоти України пропонують вам вегетаріанський варіант із грибами.

Інгредієнти:

  • квашена капуста - 800 г
  • картопля - 400 г
  • морква - 1 шт.
  • корінь петрушки - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • сушені гриби - 60 г
  • олія
  • цукор - 1 ч. л.
  • зелень петрушки
  • лавровий лист
  • чорний мелений перець
  • корінь пастернаку
  • селера
  • сіль

Приготування:

Гриби промийте і замочіть на 1 годину. Відваріть їх до готовності, це десь 1,5-2 години.

Готові гриби дістаньте із води та нашинкуйте. Відвар із них процідіть.

У каструлю із товстим дном покладіть квашену капусту та додайте до неї невелику кількість відвару із грибів та цукор. Тушкуйте капусту на невеликому вогні хвилин 5 хвилин.

На пательні злегка обсмажте корінь пастернаку, моркву, селеру та цибулю.

Решту грибного відвару вилийте у окрему каструлю, покладіть у нього картоплю та доведіть до кипіння, додайте тушковану капусту, гриби та обсмажені овочі.

Доведіть капусняк до готовності картоплі та решти овочів.

Перед подаванням до столу притрусіть капусняк нарізаною зеленню.

Джерело: ТСН.ua

ТОП-2 способи, щоб макарони та рис не злипалися

субота, 20 квітень 2024, 7:12

Через те, що у рисовій крупі та макаронних виробах є велика кількість крохмалю, під час приготування може бути типова проблема - злипається страва. Кулінари радять скористатися двома перевіреними способами, щоб і рис, і макарони не перетворилися на гле...

А ви це знали? Чи можна варити суп на воді з-під крана - несподівана відповідь експертів

субота, 20 квітень 2024, 6:56

Якщо одні господині сміливо використовують воду з-під крана для приготування страв чи напоїв, то інші готують лише на фільтрованій чи бутильованій воді. Та що робити, коли немає можливості фільтрувати воду чи купити бутильовану? ТСН розповідає, чи безп...