Дуже смачний та наваристий супчик: Рецепт капусняка із грибами

Страва має насичений смак та аромат, які надають їй саме гриби та квашена капуста. Часто такий капусняк готують на м'ясному бульйоні, але сьогодні Патріоти України пропонують вам вегетаріанський варіант із грибами.

Інгредієнти:

  • квашена капуста - 800 г
  • картопля - 400 г
  • морква - 1 шт.
  • корінь петрушки - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • сушені гриби - 60 г
  • олія
  • цукор - 1 ч. л.
  • зелень петрушки
  • лавровий лист
  • чорний мелений перець
  • корінь пастернаку
  • селера
  • сіль

Приготування:

Гриби промийте і замочіть на 1 годину. Відваріть їх до готовності, це десь 1,5-2 години.

Готові гриби дістаньте із води та нашинкуйте. Відвар із них процідіть.

У каструлю із товстим дном покладіть квашену капусту та додайте до неї невелику кількість відвару із грибів та цукор. Тушкуйте капусту на невеликому вогні хвилин 5 хвилин.

На пательні злегка обсмажте корінь пастернаку, моркву, селеру та цибулю.

Решту грибного відвару вилийте у окрему каструлю, покладіть у нього картоплю та доведіть до кипіння, додайте тушковану капусту, гриби та обсмажені овочі.

Доведіть капусняк до готовності картоплі та решти овочів.

Перед подаванням до столу притрусіть капусняк нарізаною зеленню.

Джерело: ТСН.ua

Чому смажена картопля виходить бліда і розвалюється на сковорідці - поширені помилки господинь

понеділок, 30 червень 2025, 16:44

Смажена картопля - проста страва, яку знають усі. Але навіть вона може вийти невдалою: бліда, без рум’яної скоринки, розвалюється при перевертанні і нагадує скоріше пюре. У чому ж причина, передають Патріоти України. 1. Ви вибираєте не той сорт картопл...

Психотест на пончики: Обери свій улюблений смак - і дізнайся, яка твоя головна слабкість

понеділок, 30 червень 2025, 12:12

Солодощі можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо. Зокрема - наші слабкості, передають Патріоти України. Який пончик ти вибираєш, коли хочеш побалувати себе? Твій вибір видає твої вразливі місця, приховані риси характеру і реакції, які ти часто...