Дуже соковиті, ніжні та ароматні: Рецепти корисних м'ясних фрикадельок для швидкої вечері

Знову ламаєте голову і не знаєте, що приготувати на вечерю? А хочеться, щоб було і швидко,і корисно. В таком випадку приготуйте фрикадельки. Вони завжди виходять дуже соковитими та ніжними. А в поєднанні з улюбленим гарніром – ще й ситними. Патріоти України пропонують вашій увазі два рецепти фрикадельок для вечері, які були опубліковані на сайті EatThis.

Грецькі фрикадельки, фаршировані фетою

Інгредієнти:

  • Фарш з індички – 450 г
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Цедра лимона – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сушений орегано – 2 ч. л.
  • Вустерський соус – 1 ч. л.
  • Фета

Для соусу:

  • Йогурт – 3\4 скл.
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль

Спосіб приготування:

1. Змішати всі інгредієнти для фрикадельок.

2. Окремо порізати кубикам фету.

3. Сформувати кульки, в середину яких покласти кубик фети.

4. Обсмажити з обох боків.

5. Для соусу: змішати всі інгредієнти. Подавати разом із фрикадельками.

Фрикадельки з лимонного кардамону з часниковим соусом

Інгредієнти:

  • Фарш із баранини – 450 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Яйця – 1 шт.
  • Цедра 1 лимона
  • Кедрові горіхи – 1/3 ст
  • Червона цибуля
  • Свіжа кінза
  • Сіль
  • Перець
  • Кориця
  • Кардамон

Для соусу:

  • Тахіні – 1/2 ст
  • Часник – 1 зубчик
  • Сік 1 лимона
  • Тепла вода – 1/4 скл.
  • Сіль

Спосіб приготування:

1. Розігріти духовку до 175 градусів.

2. Цибулю, часник та зелень подрібнити.

3. Окремо збити яйце.

4. Змішати всі інгредієнти для фрикадельок. Сформувати кульки.

5. Обсмажити фрикадельки з обох боків.

6. Викласти на деко та запікати в духовці приблизно 12-15 хвилин.

7. Для соусу змішати всі інгредієнти та доливати поступово воду, щоб отримати достатньо рідку масу.

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...