Дуже соковиті, ніжні та ароматні: Рецепти корисних м'ясних фрикадельок для швидкої вечері

Знову ламаєте голову і не знаєте, що приготувати на вечерю? А хочеться, щоб було і швидко,і корисно. В таком випадку приготуйте фрикадельки. Вони завжди виходять дуже соковитими та ніжними. А в поєднанні з улюбленим гарніром – ще й ситними. Патріоти України пропонують вашій увазі два рецепти фрикадельок для вечері, які були опубліковані на сайті EatThis.

Грецькі фрикадельки, фаршировані фетою

Інгредієнти:

  • Фарш з індички – 450 г
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Цедра лимона – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сушений орегано – 2 ч. л.
  • Вустерський соус – 1 ч. л.
  • Фета

Для соусу:

  • Йогурт – 3\4 скл.
  • Лимонна цедра – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль

Спосіб приготування:

1. Змішати всі інгредієнти для фрикадельок.

2. Окремо порізати кубикам фету.

3. Сформувати кульки, в середину яких покласти кубик фети.

4. Обсмажити з обох боків.

5. Для соусу: змішати всі інгредієнти. Подавати разом із фрикадельками.

Фрикадельки з лимонного кардамону з часниковим соусом

Інгредієнти:

  • Фарш із баранини – 450 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Яйця – 1 шт.
  • Цедра 1 лимона
  • Кедрові горіхи – 1/3 ст
  • Червона цибуля
  • Свіжа кінза
  • Сіль
  • Перець
  • Кориця
  • Кардамон

Для соусу:

  • Тахіні – 1/2 ст
  • Часник – 1 зубчик
  • Сік 1 лимона
  • Тепла вода – 1/4 скл.
  • Сіль

Спосіб приготування:

1. Розігріти духовку до 175 градусів.

2. Цибулю, часник та зелень подрібнити.

3. Окремо збити яйце.

4. Змішати всі інгредієнти для фрикадельок. Сформувати кульки.

5. Обсмажити фрикадельки з обох боків.

6. Викласти на деко та запікати в духовці приблизно 12-15 хвилин.

7. Для соусу змішати всі інгредієнти та доливати поступово воду, щоб отримати достатньо рідку масу.

Всього один продукт - і тушена капуста набуває абсолютно нового смаку

неділя, 18 травень 2025, 17:07

Капуста – наш вітамінний овоч, страви з якої частіше з‘являються на столі, особливо в нашому зимовому меню. Квашена, маринована, тушкована, або смажена, як гарнір та основна страва. Якщо додати до капусти, яку ви смажите одну спецію, це поліпшить та зм...

Оцінять всі! Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

неділя, 18 травень 2025, 12:12

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...