Два види домашнього згущеного молока - рецепти, з якими ви забудете про магазинне

Згущене молоко - улюблені багатьма з нас ласощі з дитинства. Його ми додаємо в креми для тортів, мажемо на хліб або просто їмо ложками. Часто якість і склад магазинного згущеного молока залишає бажати кращого, а ціна кусається, передають Патріоти України.

Інгредієнти для згущеного молока:

  • молоко - 1 л
  • цукор - 1 склянка неповна (200 г)

На виході ви отримаєте 460 грамів згущеного молока.

Покрокове приготування згущеного молока

Вилийте молоко (краще жирніше - 3,2%) в сотейник, висипте туди цукор, перемішайте.

Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, наглядайте, іноді помішуючи. Перші 4-5 хвилин молоко буде хотіти втекти, стежте за цим.

Після закипання зменшіть вогонь і уварюйте помішуючи. Чим більше діаметр каструлі, тим швидше результат (так збільшується площа википання).

Перші 20 хвилин нічого особливого не відбувається. При цьому постійно мішати необхідності немає (раз в п'ять хвилин буде достатньо).

Через 20-25 хвилин згущене молоко почне змінюватися, проваріть ще п'ять хвилин. Перевірте, капнувши на ложку, вона повинна стікати повільно.

Повний час приготування - 30-35 хвилин. При цьому спочатку згущене молоко буде вам здаватися все ще рідкуватим, але після охолодження воно загусне.

Інгредієнти для вареного згущеного молока:

  • молоко - 1 л
  • цукор - 3/4 ст (160 г)
  • Сода - щіпка

На виході отримаємо 320 грамів згущеного молока.

Покрокове приготування

Готується це згущене молоко так само, але додайте до молока і цукру щіпку соди.

Процес загущення почнеться трохи пізніше через меншу кількість цукру. Продовжуйте уварювати згущене молоко, часто перемішуючи, роблячи вогонь все менше. Приблизно через годину варіння згущене молоко стане карамельного кольору.

Можна залишити і так, але ще хвилин через 15 згущене молоко стане ще густіше і темніше. Соду ж додають, щоб в процесі варіння згущене молоко не потемніло занадто сильно.

З кабачкової ікри можна приготувати смачний суп всього за 5 хвилин

п’ятниця, 31 січень 2025, 13:00

Приготування супу за стандартним рецептом займає мінімум 1,5-2 години. Все залежить від бульйону, який ви варите, наповнення страви овочами та іншими продуктами. Якщо ви хочете в якийсь день спростити собі життя, приготуйте суп з кабачкової ікри, перед...

Господиням на замітку! Як варити яйця, щоб їх очистити за пару секунд

п’ятниця, 31 січень 2025, 12:00

Складно уявити, скільки всього готують кулінари у їдальнях чи ресторанах. З огляду на оперативність подачі страв залишається лише здогадуватися, як працівники громадського харчування варять яйця, що вони чистяться одним рухом руки. Розкриємо секрет, за...