Два види домашнього згущеного молока - рецепти, з якими ви забудете про магазинне

Згущене молоко - улюблені багатьма з нас ласощі з дитинства. Його ми додаємо в креми для тортів, мажемо на хліб або просто їмо ложками. Часто якість і склад магазинного згущеного молока залишає бажати кращого, а ціна кусається, передають Патріоти України.

Інгредієнти для згущеного молока:

  • молоко - 1 л
  • цукор - 1 склянка неповна (200 г)

На виході ви отримаєте 460 грамів згущеного молока.

Покрокове приготування згущеного молока

Вилийте молоко (краще жирніше - 3,2%) в сотейник, висипте туди цукор, перемішайте.

Поставте на вогонь і доведіть до кипіння, наглядайте, іноді помішуючи. Перші 4-5 хвилин молоко буде хотіти втекти, стежте за цим.

Після закипання зменшіть вогонь і уварюйте помішуючи. Чим більше діаметр каструлі, тим швидше результат (так збільшується площа википання).

Перші 20 хвилин нічого особливого не відбувається. При цьому постійно мішати необхідності немає (раз в п'ять хвилин буде достатньо).

Через 20-25 хвилин згущене молоко почне змінюватися, проваріть ще п'ять хвилин. Перевірте, капнувши на ложку, вона повинна стікати повільно.

Повний час приготування - 30-35 хвилин. При цьому спочатку згущене молоко буде вам здаватися все ще рідкуватим, але після охолодження воно загусне.

Інгредієнти для вареного згущеного молока:

  • молоко - 1 л
  • цукор - 3/4 ст (160 г)
  • Сода - щіпка

На виході отримаємо 320 грамів згущеного молока.

Покрокове приготування

Готується це згущене молоко так само, але додайте до молока і цукру щіпку соди.

Процес загущення почнеться трохи пізніше через меншу кількість цукру. Продовжуйте уварювати згущене молоко, часто перемішуючи, роблячи вогонь все менше. Приблизно через годину варіння згущене молоко стане карамельного кольору.

Можна залишити і так, але ще хвилин через 15 згущене молоко стане ще густіше і темніше. Соду ж додають, щоб в процесі варіння згущене молоко не потемніло занадто сильно.

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...

Родина оцінить! Як приготувати ароматну картоплю зі скоринкою у духовці

вівторок, 23 квітень 2024, 10:15

Картопляні скибочки з ароматними прянощами, приготовлені у духовці, можуть стати ідеальним варіантом вечері. Готуйте за таким рецептом - і ви будете в захваті від смаку та скоринки, яка вийде, передають Патріоти України. Картоплю треба почистити та на...