“Дипломатична кухня”: МЗС України до свят поділилися рецептом знаменитої різдвяної страви Великої Британії

Міністерство закордонних справ України до свят оновило рубрику “Дипломатична кухня” та поділилося солодким різдвяним рецептом країни-стратегічного партнера. Українцям запропонували приготувати пудинг, зазначають Патріоти України.

“Пудинг – практично обов’язкова страва англійського різдвяного столу. Багато родин мають свої власні рецепти, які передаються у родині поколіннями. Традиційно пудинги готували за чотири-п’ять тижнів до Різдва, і кожен в сім’ї (принаймні, кожна дитина) перемішував суміш і загадував при цьому бажання. Звичайною практикою було додавати маленькі срібні монети”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві розповіли, що для того, щоб приготувати чудовий десерт, потрібно:

  • Покласти у миску сушену журавлину, ізюм, подрібнені курагу та чорнослив, порубаний мигдаль і волоські горіхи, корицю, спеції та мелену гвоздику. Ретельно перемішати всі інгредієнти.
  • Додати ром і залишити на кілька годин, час від часу помішуючи.
  • Поєднати вершкове масло з цукром. Додати молоко, сухарі, борошно та яйця. Настояні сухофрукти та горіхи подрібніти у блендері.
  • Ретельно все перемішати, викласти тісто у змащену форму, ретельно загорнути його в алюмінієву фольгу принаймні вдвічі, так щоб усередину під час приготування не потрапила вода.
  • Форму з тістом покласти в окріп і варити протягом 2,5 годин, за необхідності додавати воду.
  • Готовий пудинг дістати з води та дати охолонути у формі.

А ви це знали? Навіщо прибирати пінку, що з’явилася на поверхні розчинної кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:09

Розчинна кава користується популярністю навіть серед найвибагливіших і завзятих кавоманів. Пояснюється це дуже просто: цей напій хоч і поступається натуральним за своїми смаковими якостями, але є неймовірно простим у приготуванні. Досить просто висипат...

Ви будете здивовані! Які страви можна зробити смачнішими за допомогою цукру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:08

Далеко не всі господині знають, що цукор можна сміливо використовувати і при приготуванні основних страв. Справа в тому, що цей компонент дозволяє смаковим якостям їжі розкритися в повному обсязі, передають Патріоти України. Деякі кулінари сумніваються...