“Дипломатична кухня”: МЗС України до свят поділилися рецептом знаменитої різдвяної страви Великої Британії

Міністерство закордонних справ України до свят оновило рубрику “Дипломатична кухня” та поділилося солодким різдвяним рецептом країни-стратегічного партнера. Українцям запропонували приготувати пудинг, зазначають Патріоти України.

“Пудинг – практично обов’язкова страва англійського різдвяного столу. Багато родин мають свої власні рецепти, які передаються у родині поколіннями. Традиційно пудинги готували за чотири-п’ять тижнів до Різдва, і кожен в сім’ї (принаймні, кожна дитина) перемішував суміш і загадував при цьому бажання. Звичайною практикою було додавати маленькі срібні монети”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві розповіли, що для того, щоб приготувати чудовий десерт, потрібно:

  • Покласти у миску сушену журавлину, ізюм, подрібнені курагу та чорнослив, порубаний мигдаль і волоські горіхи, корицю, спеції та мелену гвоздику. Ретельно перемішати всі інгредієнти.
  • Додати ром і залишити на кілька годин, час від часу помішуючи.
  • Поєднати вершкове масло з цукром. Додати молоко, сухарі, борошно та яйця. Настояні сухофрукти та горіхи подрібніти у блендері.
  • Ретельно все перемішати, викласти тісто у змащену форму, ретельно загорнути його в алюмінієву фольгу принаймні вдвічі, так щоб усередину під час приготування не потрапила вода.
  • Форму з тістом покласти в окріп і варити протягом 2,5 годин, за необхідності додавати воду.
  • Готовий пудинг дістати з води та дати охолонути у формі.

Чи потрібно смажити цибулю для котлетного фаршу

вівторок, 1 квітень 2025, 18:15

У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...

Який простий інгредієнт допоможе надати котлетам пишності

вівторок, 1 квітень 2025, 17:15

Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...