“Дипломатична кухня”: МЗС України до свят поділилися рецептом знаменитої різдвяної страви Великої Британії

Міністерство закордонних справ України до свят оновило рубрику “Дипломатична кухня” та поділилося солодким різдвяним рецептом країни-стратегічного партнера. Українцям запропонували приготувати пудинг, зазначають Патріоти України.

“Пудинг – практично обов’язкова страва англійського різдвяного столу. Багато родин мають свої власні рецепти, які передаються у родині поколіннями. Традиційно пудинги готували за чотири-п’ять тижнів до Різдва, і кожен в сім’ї (принаймні, кожна дитина) перемішував суміш і загадував при цьому бажання. Звичайною практикою було додавати маленькі срібні монети”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві розповіли, що для того, щоб приготувати чудовий десерт, потрібно:

  • Покласти у миску сушену журавлину, ізюм, подрібнені курагу та чорнослив, порубаний мигдаль і волоські горіхи, корицю, спеції та мелену гвоздику. Ретельно перемішати всі інгредієнти.
  • Додати ром і залишити на кілька годин, час від часу помішуючи.
  • Поєднати вершкове масло з цукром. Додати молоко, сухарі, борошно та яйця. Настояні сухофрукти та горіхи подрібніти у блендері.
  • Ретельно все перемішати, викласти тісто у змащену форму, ретельно загорнути його в алюмінієву фольгу принаймні вдвічі, так щоб усередину під час приготування не потрапила вода.
  • Форму з тістом покласти в окріп і варити протягом 2,5 годин, за необхідності додавати воду.
  • Готовий пудинг дістати з води та дати охолонути у формі.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають цукор при засолюванні сала

субота, 18 січень 2025, 11:12

Сало є для багатьох улюбленою закускою восени та взимку, тому що велика кількість жирів робить їжу більш поживною. Також така їжа має відмінний зігріваючий ефект. Як правило, смачнішого за сало домашнього посолу варіанта не знайти. Тільки сама господин...

Господиням на замітку! Які хитрощі дозволять посмажити рибу без неприємного запаху

субота, 18 січень 2025, 10:10

Риба є смачним та корисним продуктом харчування, тому періодично її варто обов’язково включати до раціону. Однак з її неприємним ароматом, що виникає у процесі смаження, не завжди впорається навіть потужна витяжка, передають Патріоти України. Але від н...