Дивовижно смачна версія знаменитого торту: Рецепт "Наполеона" зі смаком пломбіру від популярної блогерки

Кулінарна блогерка Наталія Калніна запропонувала спекти до свят торт «Наполеон» зі смаком морозива. Про те, як приготувати «Пломбірний Наполеон», вона розповіла на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

Інгредієнти:
Для листкового тіста:
Мука - 550 гр;
Вершкове масло - 360 гр.;
Вода - 150 мл.;
Сіль - 1/3ч.л.;
Уксус 9% – 1 ст.л.;
Яйце -1 шт.
Для крему «Пломбір»:
Молоко – 400 мл.;
Сахар - 200 гр.;
Яйце - 1 шт.;
Крахмаль - 40 гр.;
Ванільний сахар - 1 пачка;
Вершкове масло - 150 гр.;
Вершки 33% для збивання – 250 мл.
Процес приготування торта докладно показаний на відео.

Не купуйте цю рибу на Різдво! Вона забруднена ртуттю та свинцем

субота, 13 грудень 2025, 8:12

Риба - головний атрибут святкового столу, але не всі види однаково корисні. Експерти радять обережно обирати рибу, щоб уникнути шкідливих токсинів, таких як ртуть і свинець, передають Патріоти України. Навіть норвезький фермерський лосось не завжди кор...

Приємний бонус: Чорний шоколад може допомогти уповільнити старіння

субота, 13 грудень 2025, 7:45

Британські вчені виявили зв'язок між хімічною речовиною в чорному шоколаді та ознаками уповільнення біологічного старіння людини. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що теобромін, який міститься в чорному ...