Ефект дров’яної печі: Відома кулінарка поділилася рецептом італійської піци, яка добре вдається вдома

Кулінарка і власниця ресторанів Patison і Delish cafe Вікторія Фішич поділилася своїм фірмовим рецептом справжньої італійської піци, яку можна зробити з будь-якою начинкою, передають Патріоти України.

Тісто цієї піци, яка може перенести вас прямо в Італію, тонке та хрустке, завдяки секретам приготування Вікторії Фішич. Начинка — це ваша довільна програма: кладіть усе, що хочете. Головне правило кулінарки — ніяких магазинних соусів, кетчупів і томатних паст.

Рецепт піци

Інгредієнти: ⠀

Для тіста:

  • Вода — 70 г
  • Дріжджі свіжі - 15 г (якщо сухі - 5 г)
  • Сіль — 6 г
  • Борошно — 140 г
  • Оливкова олія — 10 г

Для начинки:

Усе найулюбленіше, але томати — must have.

Вікторія Фішич готує з часником, креветками, анчоусами, авокадо, маслинами, оливками, солодким перцем, гострим перцем, моцарелою та кінзою.

Приготування:

Змішайте воду кімнатної температури та дріжджі. Додайте сіль, борошно та замісіть тісто руками чи в комбайні.

У готове тісто додайте 10 г оливкової олії та ще раз вимісіть. Залиште відпочивати на 30 хвилин при кімнатній температурі, накривши плівкою або рушником. Тісто підніметься.

Поки тісто відпочиває - приготуйте томатний соус для основи. Помідори наріжте кубиками та киньте на розігріту сковороду з оливковою олією та часником. Томіть на повільному вогні 7−10 хвилин, випаруйте всю рідину, соус повинен стати густим і не водянистим.

Візьміть тісто, розкачайте колом і покладіть у форму, попередньо змащену оливковою (або будь-якою рослинною) олією.

На тісто першим шаром викладіть томатний соус, а далі - усі наявні інгредієнти.

Розігрійте духовку до 270 С. Увімкніть режим жар (верх і низ) без обдування.

Форму з піцою ставте прямо на дно духовки — саме на дно, без підставок. За допомогою цього прийому можна домогтися правильної засмажки тіста — ефекту дров’яної печі.

Випікайте близько 12 хвилин. Краї піци повинні добре підсмажитися.

А ви це знали? Чому досвідчені господині при приготуванні котлет використовують манку замість сухарів

четвер, 22 травень 2025, 8:07

Всім господиням хочеться, щоб котлети не тільки вийшли смачними і соковитими, але й мали б приємний зовнішній вигляд. Не всі знають, що якість страви залежить від панірування, передають Патріоти України. При використанні стандартних сухарів результат м...

Смакота! Ватрушки з кислого сиру з джемом за 20 хвилин у духовці

четвер, 22 травень 2025, 7:12

Ці сирні ватрушки ну дуже смачні і корисні! Начинка може бути будь-яка: хоч варення, хоч ягоди чи яблука. Дуже простий рецепт: мінімум зусиль, всього 20 хвилин у духовці і смачний ніжний десерт готовий, передають Патріоти України. Для приготування цих ...