Кулінарка і власниця ресторанів Patison і Delish cafe Вікторія Фішич поділилася своїм фірмовим рецептом справжньої італійської піци, яку можна зробити з будь-якою начинкою, передають Патріоти України.
Тісто цієї піци, яка може перенести вас прямо в Італію, тонке та хрустке, завдяки секретам приготування Вікторії Фішич. Начинка — це ваша довільна програма: кладіть усе, що хочете. Головне правило кулінарки — ніяких магазинних соусів, кетчупів і томатних паст.
Інгредієнти: ⠀
Для тіста:
Для начинки:
Усе найулюбленіше, але томати — must have.
Вікторія Фішич готує з часником, креветками, анчоусами, авокадо, маслинами, оливками, солодким перцем, гострим перцем, моцарелою та кінзою.
Приготування:
Змішайте воду кімнатної температури та дріжджі. Додайте сіль, борошно та замісіть тісто руками чи в комбайні.
У готове тісто додайте 10 г оливкової олії та ще раз вимісіть. Залиште відпочивати на 30 хвилин при кімнатній температурі, накривши плівкою або рушником. Тісто підніметься.
Поки тісто відпочиває - приготуйте томатний соус для основи. Помідори наріжте кубиками та киньте на розігріту сковороду з оливковою олією та часником. Томіть на повільному вогні 7−10 хвилин, випаруйте всю рідину, соус повинен стати густим і не водянистим.
Візьміть тісто, розкачайте колом і покладіть у форму, попередньо змащену оливковою (або будь-якою рослинною) олією.
На тісто першим шаром викладіть томатний соус, а далі - усі наявні інгредієнти.
Розігрійте духовку до 270 С. Увімкніть режим жар (верх і низ) без обдування.
Форму з піцою ставте прямо на дно духовки — саме на дно, без підставок. За допомогою цього прийому можна домогтися правильної засмажки тіста — ефекту дров’яної печі.
Випікайте близько 12 хвилин. Краї піци повинні добре підсмажитися.
Що може бути смачніше за домашні пельмені? Мабуть, нічого! На жаль, не завжди фарш для приготування цієї страви виходить соковитий, а самі пельмені з бульйоном усередині, передають Патріоти України. Якщо ви не знаєте, як досягти такого ефекту, обов’язк...
Як виявилося, каву можна зробити дуже корисною для здоров’я, і для цього потрібен лише один інгредієнт. Це насіння льону. Такий секрет розкрили лікарі-дієтологи, що спеціалізуються на здоровому харчуванні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН...