Ефектно, швидко і смачно: Рецепт яскравого салату з морепродуктів у склянках на святковий стіл

Незвичайний формат подачі салату. Фото: Instagram.com/rachelquenzer.Морепродукти вдало поєднуються з помідорами, свіжим салатом, лимонним соком і авокадо. Для більшої користі в салат можна додати насіння льону або кунжуту. Морепродукти багаті на вітаміни, мікроелементи і жирні полінасичені кислоти. Крім того, що креветки, мідії, кальмари, восьминоги мають приємний смак, вони ще й досить дієтичні. Страви з них підійдуть як тим, хто дотримується здорового харчування, так і тим, хто стежить за фігурою, зазначають Патріоти України.

Салат з морепродуктів з оливковою олією і авокадо

Інгредієнти:

  • 500 г коктейлю з морепродуктів
  • 6 помідор (можна взяти черрі)
  • 1 авокадо
  • 1 пучок зеленого салату
  • Оливкова олія
  • Сік половини лимона
  • Сіль, перець за смаком
  • Діжонська гірчиця
  • Зубчик часнику (за бажанням)

Приготування:

1. У каструлі закип'ятіть воду, киньте туди морської коктейль і проваріть 5-7 хвилин. Потім дістаньте їх на друшляк і промийте холодною водою.

2. В окремій піалі змішайте оливкову олію, ложку гірчиці, сік половини лимона, роздавлений або дрібно порубаний зубчик часнику. Перемішайте до однорідності. Соус краще трохи куштувати, перед тим, як вливати його в салат, щоб переконатися, що він не дуже кислий або прісний.

3. У тарілці змішайте нарізані листя салату, помідори і авокадо. Додайте туди морепродукти і влийте соус, сіль і перець за смаком. Перемішайте.

Лайфхак: якщо ви готуєте салат на святковий стіл або фуршет, можна подавати його не на загальному блюді, а в порційних склянках. Це незвично виглядає, а гостям буде простіше їсти. Щоб прикрасити край склянки, можна занурити його в лимонний сік, а потім - в сіль. Так прикрашають келихи для коктейлів.


Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...