Ефектно, швидко і смачно: Рецепт яскравого салату з морепродуктів у склянках на святковий стіл

Незвичайний формат подачі салату. Фото: Instagram.com/rachelquenzer.Морепродукти вдало поєднуються з помідорами, свіжим салатом, лимонним соком і авокадо. Для більшої користі в салат можна додати насіння льону або кунжуту. Морепродукти багаті на вітаміни, мікроелементи і жирні полінасичені кислоти. Крім того, що креветки, мідії, кальмари, восьминоги мають приємний смак, вони ще й досить дієтичні. Страви з них підійдуть як тим, хто дотримується здорового харчування, так і тим, хто стежить за фігурою, зазначають Патріоти України.

Салат з морепродуктів з оливковою олією і авокадо

Інгредієнти:

  • 500 г коктейлю з морепродуктів
  • 6 помідор (можна взяти черрі)
  • 1 авокадо
  • 1 пучок зеленого салату
  • Оливкова олія
  • Сік половини лимона
  • Сіль, перець за смаком
  • Діжонська гірчиця
  • Зубчик часнику (за бажанням)

Приготування:

1. У каструлі закип'ятіть воду, киньте туди морської коктейль і проваріть 5-7 хвилин. Потім дістаньте їх на друшляк і промийте холодною водою.

2. В окремій піалі змішайте оливкову олію, ложку гірчиці, сік половини лимона, роздавлений або дрібно порубаний зубчик часнику. Перемішайте до однорідності. Соус краще трохи куштувати, перед тим, як вливати його в салат, щоб переконатися, що він не дуже кислий або прісний.

3. У тарілці змішайте нарізані листя салату, помідори і авокадо. Додайте туди морепродукти і влийте соус, сіль і перець за смаком. Перемішайте.

Лайфхак: якщо ви готуєте салат на святковий стіл або фуршет, можна подавати його не на загальному блюді, а в порційних склянках. Це незвично виглядає, а гостям буде простіше їсти. Щоб прикрасити край склянки, можна занурити його в лимонний сік, а потім - в сіль. Так прикрашають келихи для коктейлів.


Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...