Морепродукти вдало поєднуються з помідорами, свіжим салатом, лимонним соком і авокадо. Для більшої користі в салат можна додати насіння льону або кунжуту. Морепродукти багаті на вітаміни, мікроелементи і жирні полінасичені кислоти. Крім того, що креветки, мідії, кальмари, восьминоги мають приємний смак, вони ще й досить дієтичні. Страви з них підійдуть як тим, хто дотримується здорового харчування, так і тим, хто стежить за фігурою, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
1. У каструлі закип'ятіть воду, киньте туди морської коктейль і проваріть 5-7 хвилин. Потім дістаньте їх на друшляк і промийте холодною водою.
2. В окремій піалі змішайте оливкову олію, ложку гірчиці, сік половини лимона, роздавлений або дрібно порубаний зубчик часнику. Перемішайте до однорідності. Соус краще трохи куштувати, перед тим, як вливати його в салат, щоб переконатися, що він не дуже кислий або прісний.
3. У тарілці змішайте нарізані листя салату, помідори і авокадо. Додайте туди морепродукти і влийте соус, сіль і перець за смаком. Перемішайте.
Лайфхак: якщо ви готуєте салат на святковий стіл або фуршет, можна подавати його не на загальному блюді, а в порційних склянках. Це незвично виглядає, а гостям буде простіше їсти. Щоб прикрасити край склянки, можна занурити його в лимонний сік, а потім - в сіль. Так прикрашають келихи для коктейлів.
Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...
Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...