Морепродукти вдало поєднуються з помідорами, свіжим салатом, лимонним соком і авокадо. Для більшої користі в салат можна додати насіння льону або кунжуту. Морепродукти багаті на вітаміни, мікроелементи і жирні полінасичені кислоти. Крім того, що креветки, мідії, кальмари, восьминоги мають приємний смак, вони ще й досить дієтичні. Страви з них підійдуть як тим, хто дотримується здорового харчування, так і тим, хто стежить за фігурою, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
Приготування:
1. У каструлі закип'ятіть воду, киньте туди морської коктейль і проваріть 5-7 хвилин. Потім дістаньте їх на друшляк і промийте холодною водою.
2. В окремій піалі змішайте оливкову олію, ложку гірчиці, сік половини лимона, роздавлений або дрібно порубаний зубчик часнику. Перемішайте до однорідності. Соус краще трохи куштувати, перед тим, як вливати його в салат, щоб переконатися, що він не дуже кислий або прісний.
3. У тарілці змішайте нарізані листя салату, помідори і авокадо. Додайте туди морепродукти і влийте соус, сіль і перець за смаком. Перемішайте.
Лайфхак: якщо ви готуєте салат на святковий стіл або фуршет, можна подавати його не на загальному блюді, а в порційних склянках. Це незвично виглядає, а гостям буде простіше їсти. Щоб прикрасити край склянки, можна занурити його в лимонний сік, а потім - в сіль. Так прикрашають келихи для коктейлів.
Продукти, що практично не містять калорій (часто називають "негативно калорійними", хоча це не зовсім науково), зазвичай мають дуже низьку енергетичну цінність і складаються переважно з води, клітковини та мікроелементів, передають Патріоти України. Ос...
У цьому питанні все залежить від того, про хліб якої свіжості йдеться. Економні господині не замочують свіжий хліб, а перекручують через м’ясорубку, щоби не переводити продукт і не викидати скоринки, передають Патріоти України. А якщо пропустити свіжий...