Економно і дуже смачно! Беремо капусту, три яйця і готуємо капустяні котлети в духовці. Записуйте рецепт

Присвячується всім любителям капусти і вегетаріанцям! Хоча навіть ті, хто вважають за краще котлети з м’яса, оцінять цей рецепт, якщо приготують, зазначають Патріоти України.

Адже капустяні котлетки виходять надзвичайно ніжними і смачними! Їх можна подати як гарнір, а також як самостійну страву!

Інгредієнти, які знадобляться:

  • 600 г капусти;
  • 150 мл молока;
  • 50 мл води;
  • Три яйця;
  • Чотири стол. ложки або 30 г вівсяних пластівців;
  • 30-50 г масла вершкового;
  • Пів чайн. ложки солі;
  • Чорний перець в залежності від смаку.

Приступаємо до процесу приготування капустяних котлет

Капусту необхідно нарізати у вигляді кубиків. Візьміть сковорідку по глибше, покладіть шматок масла, нагрійте і покладіть капусту. Відразу влийте воду і тушкуйте 10 хвилин на вогні середньої інтенсивності, поки рідина не випарується.

Після того, як почуєте капустяний аромат і овоч стане злегка золотистим, всипте вівсяні пластівці, влийте молоко, додайте сіль і поперчіть.

Перемішайте і тушкуйте на вогні слабкої інтенсивності 10 хвилин. Періодично мішайте, щоб нічого не підгоріло. Вимкніть вогонь і дайте капусті охолонути. Після охолодження вбийте яйця і перемішайте.

Візьміть формочки призначені для кексів і змастіть їх маслом. Розкладіть капустяну масу. Якщо у вас такі формочки, як на фото, то вийде 10 порцій.

Попередньо нагрійте духовку до 180 °. Час запікання – півгодини. Як побачите, що з’явилася золотава скоринка, можете витягувати з духовки. Подавайте в гарячому вигляді з рибною або м’ясною стравою.

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині ставлять тісто в холодильник

неділя, 2 листопад 2025, 17:30

Досвідчені господині знають просте правило: перш ніж пекти, тісто треба не поспішати - дати йому «відпочити» в холодильнику. І це не просто кулінарна примха, а перевірений секрет, який впливає і на смак, і на текстуру майбутньої випічки, передають Патр...

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...