Економно і дуже смачно! Беремо капусту, три яйця і готуємо капустяні котлети в духовці. Записуйте рецепт

Присвячується всім любителям капусти і вегетаріанцям! Хоча навіть ті, хто вважають за краще котлети з м’яса, оцінять цей рецепт, якщо приготують, зазначають Патріоти України.

Адже капустяні котлетки виходять надзвичайно ніжними і смачними! Їх можна подати як гарнір, а також як самостійну страву!

Інгредієнти, які знадобляться:

  • 600 г капусти;
  • 150 мл молока;
  • 50 мл води;
  • Три яйця;
  • Чотири стол. ложки або 30 г вівсяних пластівців;
  • 30-50 г масла вершкового;
  • Пів чайн. ложки солі;
  • Чорний перець в залежності від смаку.

Приступаємо до процесу приготування капустяних котлет

Капусту необхідно нарізати у вигляді кубиків. Візьміть сковорідку по глибше, покладіть шматок масла, нагрійте і покладіть капусту. Відразу влийте воду і тушкуйте 10 хвилин на вогні середньої інтенсивності, поки рідина не випарується.

Після того, як почуєте капустяний аромат і овоч стане злегка золотистим, всипте вівсяні пластівці, влийте молоко, додайте сіль і поперчіть.

Перемішайте і тушкуйте на вогні слабкої інтенсивності 10 хвилин. Періодично мішайте, щоб нічого не підгоріло. Вимкніть вогонь і дайте капусті охолонути. Після охолодження вбийте яйця і перемішайте.

Візьміть формочки призначені для кексів і змастіть їх маслом. Розкладіть капустяну масу. Якщо у вас такі формочки, як на фото, то вийде 10 порцій.

Попередньо нагрійте духовку до 180 °. Час запікання – півгодини. Як побачите, що з’явилася золотава скоринка, можете витягувати з духовки. Подавайте в гарячому вигляді з рибною або м’ясною стравою.

Коли краще пити каву зранку? Названо ідеальний час - і це варто врахувати

четвер, 25 квітень 2024, 15:50

Багатьом людям важко прийти зранку до тями та почати нормально розмовляти до того моменту, поки вони не вип’ють філіжанку кави, що надає бадьорості. Проте, експерти вважають, що першим ділом випити напій з кофеїном – не ідеально, передають Патріоти Укр...

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...