Еталон справжнього українського смаку: Клопотенко розповів про ідеальний для здорового харчування коренеплід та страви з нього

"Я провів невелике опитування, запитав своїх знайомих не кулінарів, що таке пастернак і який він на смак. І тільки 2 людини з 10 відповіли правильно. Дивно, адже еталон українського смаку – це, однозначно, пастернак. Варто його один раз спробувати, як потім почнете відрізняти в інших стравах. Я знаю багато рецептів із пастернаком, але повинен визнати, найпростіший – запекти в духовці – і є найсмачнішим. Усе тому, що запікання робить цей коренеплід м'яким і підсилює його солодкий смак", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Крім того, що пастернак смачний, цей коренеплід ще й корисний, як зазначають дієтологи. Пастернак – хороше джерело вітаміну С, К, а також фолієвої кислоти. У складі є розчинна і нерозчинна клітковини, які необхідні для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту. Пастернак може бути одним із інгредієнтів крем-супу. Мені подобається поєднувати його з картоплею та морквою, а посилювати смак куркумою, мускатним горіхом, сіллю й перцем. Спробуйте і ви приготувати такий простий, але смачний крем-суп із пастернаку. На його приготування витратите лише 35 хвилин.

У 100 г пастернаку міститься всього 47 ккал і він складається приблизно на 80% із води. Цей коренеплід ідеальний для здорового харчування, щоб урізноманітнити свій раціон. У складі також є калій, який необхідний для нормальної роботи серцево-судинної системи, а вітаміни С і Е діють як антиоксиданти – усувають або нейтралізують вільні радикали. Із пастернаку можна приготувати пюре, вийде дуже смачний і простий гарнір до м'ясних і рибних страв. Усі інгредієнти, як для картопляного пюре, але пюре з пастернаку я рекомендую перебити блендером або пропустити через дрібне сито, щоб консистенція вийшла максимально ніжною.

Вітамін С і В9, а також залізо в складі пастернаку роблять його хорошим профілактичним засобом у боротьбі з анемією. Пастернак можна навіть смажити. Усе, що необхідно – очистити і нарізати смужками, а потім відправити на пательню з соняшниковою олією. В процесі посолити і поперчити. Мені ще подобається додати карі.

Інгредієнти:

4 кореня пастернаку

4 ст. л. сметани

4 чорносливини

сіль до смаку

Приготування:

Візьміть 4 кореня пастернаку, помийте й очистіть. Я взяв середні коріння, ви можете взяти будь-які. І відразу вмикайте духовку розігріватися до 180 градусів.

Кожен корінь добре натріть сіллю та загорніть у фольгу. Поставте запікатися за температури 180 градусів 45-50 хвилин.

Доки пастернак запікається, приготуйте до нього смачний соус. Візьміть 4 чорносливини і дрібно наріжте, а потім додайте їх до 4 ст. л. сметани. Перемішайте. Соус готовий.

Пастернак приготувався, розгортайте фольгу, діставайте коріння, викладайте на тарілку, а зверху поливайте сметанним соусом".

Перед такими канапками важко встояти: Простий рецепт особливої вершково-овочевої намазки

субота, 4 грудень 2021, 23:14

Канапки – один із найбільш популярних перекусів. Замість того, щоб додавати овочі на масло, можна заздалегідь поєднати ці інгредієнти, радять Патріоти України. Овочеве масло – це особливий смак, який подарує насолоду навіть примхливим гурманам. Інгреді...

Цікаве і смачне поєднання звичних інгредієнтів: Рецепти салатів для легкої вечері

субота, 4 грудень 2021, 22:15

На вечерю завжди хочеться з'їсти щось смачне, але при цьом легке, просте та низькокалорійне. Чудовим варіантом буде приготувати салат. Можна експерементувати зі смаками та додавати улюблені інгредієнти. Така страва не набридає, адже її можна готувати щ...