Фарширована скумбрія - дуже смачно і просто! Рибу тепер готуватимете тільки так

Дуже ароматна і апетитна фарширована скумбрія з чудовою начинкою. Часу на приготування піде зовсім небагато. Спробуйте обов’язково. Це дуже смачно, зазначають Патріоти України.

Продукти

  • Скумбрія – 4 шт.
  • Лимон – 1 шт
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Соняшникова олія для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний – за смаком

Як приготувати фаршировану скумбрію:

Для початку помиємо і почистимо скумбрію.

Прибираємо з скумбрії зябра, плавники і розрізаємо рибу зверху по хребту рівно, двома паралельними лініями (з одного боку хребта і з іншого).

І тепер дуже легко за допомогою звичайних кухонних ножиць перерізуємо хребет біля основи голови і хвоста. Прибираємо чорну плівку і всі нутрощі.

Паперовим рушником або серветками протираємо рибу зсередини, щоб не залишилося жодної вологи.

Перчимо і солимо рибу за смаком і скроплюємо рибу по внутрішній поверхні лимоном.

Тепер приготуємо начинку.

Цибулю чистимо і ріжемо дрібними кубиками. Через велику тертку натираємо моркву.

Ставимо сковорідку на середній вогонь, трохи її прогріваємо, наливаємо олію і викладаємо цибулю.

Злегка обсмаживши цибулю, додаємо в сковорідку моркву і смажимо все хвилин 7.

Далі додаємо 1 ложку томатної пасти. Трохи посолити за смаком.

Все добре перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5-6.

На деко застелений пергаментним папером викладаємо скумбрію.

Готовою начинкою начиняє нашу рибу. Зверху прикрашаємо болгарським перцем.

У розігріту до 200 градусів духовку ставимо деко приблизно на 15-20 хвилин. Приємний апетиту!

Кава захищає серце від аритмії? Вчені поділились новим дослідженням

понеділок, 24 листопад 2025, 6:33

Дослідники з Університету Сапієнца в Римі (Італія) з'ясували, що кофеїн, який міститься в каві, чаї та какао, може активно сприяти зростанню клітин, які допомагають регенерувати оболонці кровоносних судин. Дослідження проводили серед людей, які стражда...

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...