Французький Кіш Лорен з курятиною: Рецепт смачного обіду для всієї родини

Якщо вам набридли звичайні пироги, Патріоти України пропонують вам приготувати страву французької кухні – Кіш Лорен. Ніжна начинка, тонке пісочне тісто та соковита курочка, пальчики оближеш!

Рецепт пирога Кіш Лорен

Кіш Лорен – класичний пиріг французької кухні. Цей пиріг існує ще з початку 18 століття і весь цей час залишається улюбленцем мільйонів. Не зволікайте з приготування цієї страви, адже вона точно стане вашим фаворитом.

Як приготувати тісто на Кіш Лорен

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти:

Приготування:

  • Натріть вершкове масло на грубій тертці до борошна. Розітріть все руками до крихти.
  • Вибийте до борошна яйця та посоліть. Замісіть еластичне тісто.
  • Сформуйте тісто в кулю та загорніть в шар харчової плівки.
  • Відправте тісто в холодильник на 20 хвилин.

Як сформувати тісто на Кіш Лорен

  • Розкачайте тісто в тонкий шар.
  • Накрутіть тісто на скалку.
  • Перенесіть його на форму для випікання кіша.
  • За допомогою скалки зніміть зайве тісто з країв форми.
  • Втрамбуйте тісто руками.
  • Викладіть на тісто шар пергаменту для випікання та насипте зверху квасолю.
  • Відправте тісто в розігріту до 180 градусів духовку та випечіть протягом 7 – 9 хвилин.
  • Зніміть шар пергаменту з квасолею та залишіть тісто охолоджуватися.

Як приготувати начинку для Кіш Лорен

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 1

Приготування:

  • Наріжте курку, бекон та цибулю довільними шматочками. Обсмажте на сковорідці до золотистого кольору.
  • Викладіть начинку на тісто для кіша.
  • Натріть половину сиру на начинку.
  • Змішайте в мисці вершки, яйця, мускатний горіх та білий перець з сіллю.
  • Ретельно перемішайте все до однорідної маси.
  • Вилийте рідку масу на начинку. Розігрійте духовку до 180 градусів. Натріть решту сиру на Кіш Лорен.
  • Відправте пиріг випікатися в духовку на 40 – 50 хвилин. Готовий пиріг вийміть з духовки та трішки охолодіть. Страва готова. Смачного!
Джерело: 24 канал

Розставлено крапки над "і": Коли краще чистити зуби - до чи після сніданку

понеділок, 25 серпень 2025, 19:12

Багато хто щодня замислюється: коли краще чистити зуби - одразу після пробудження чи після сніданку? Виявляється, однозначної відповіді немає, передають Патріоти України. Дентологи радять чистити зуби після прийому їжі, щоб видалити залишки їжі та цукр...

Зміцнює серце, мозок та імунітет: Ця копчена риба - справжня знахідка для літніх людей

понеділок, 25 серпень 2025, 9:45

Експерти наголошують, що ми, як нація, досі споживаємо забагато червоного м’яса і замало риби. Однак саме раціон, багатий на рибу та морепродукти, характерний для регіонів з найвищою тривалістю життя., передають Патріоти України. Риба постачає організм...