Пропоную варіант безпрограшного обіду або дивовижної вечері: фрикадельки у вершковому соусі. Ця страва підкорить всіх любителів смачно поїсти з першого разу, зазначають Патріоти України.
Готувати м’ясну страву, яка поєднується з абсолютно будь-яким гарніром, будемо на сковороді: тому отримаємо мінімум брудного посуду. М’ясні кульки, зроблені за цим рецептом, настільки смачні, ароматні і ніжні, що їх просто неможливо не спробувати. Повірте, сім’я оцінить ваші старання, і буде просити ще не один раз приготувати апетитну страву.
Необхідні інгредієнти
Для соусу:
Для початку поставимо варити курку для бульйону: якщо бульйон вже є, то цей крок можна пропустити.
Дві очищені від лушпиння цибулини нарізаємо невеликими кубиками.
У сковороду наливаємо олію, розігріваємо її і викладаємо цибулю. Обсмажуємо її до напівпрозорості.
Дві скибочки черствого хліба (у мене житній) подрібнюємо в блендері до стану крихти.
У глибоку миску викладаємо будь-який м’ясний фарш, додаємо в нього хліб, куряче яйце, сіль і чорний мелений перець.
З’єднуємо все з обсмаженою цибулею і добре перемішуємо. Прибираємо фарш на 30 хвилин в холодильник.
Порада. Якщо часу чекати немає, можете відразу приступати до формування фрикадельок.
Беремо одну чайну ложку м’ясного фаршу, скачуємо в кульку, перекладаємо на дошку, застелену харчовою плівкою.
У розігріту сковороду наливаємо три столові ложки соняшникової олії, додаємо до нього 30 грам вершкового масла.
У розтоплене масло викладаємо фрикадельки і обсмажуємо їх з двох сторін, на невеликому вогні, під кришкою. Я це роблю в два прийоми.
Фрикадельки виймаємо в миску, що залишилося після них масло проціджують і повертаємо назад в сковороду.
У гаряче масло всипаємо борошно і обсмажуємо його, постійно помішуючи, приблизно одну хвилину.
Поступово вливаємо гарячий курячий бульйон, все добре перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.
Потім вливаємо туди ж вершки, перемішуємо. Густоту соусу регулюйте самі: додаючи бульйон.
Додаємо чорний мелений перець, сіль за смаком і перемішуємо.
Викладаємо в соус фрикадельки, зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо сковороду кришкою. Залишаємо ще на 10 хвилин. Знімаємо з вогню, посипаємо зеленню – і подаємо на стіл. Смачного!
Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...
Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...