Пропоную варіант безпрограшного обіду або дивовижної вечері: фрикадельки у вершковому соусі. Ця страва підкорить всіх любителів смачно поїсти з першого разу, зазначають Патріоти України.
Готувати м’ясну страву, яка поєднується з абсолютно будь-яким гарніром, будемо на сковороді: тому отримаємо мінімум брудного посуду. М’ясні кульки, зроблені за цим рецептом, настільки смачні, ароматні і ніжні, що їх просто неможливо не спробувати. Повірте, сім’я оцінить ваші старання, і буде просити ще не один раз приготувати апетитну страву.
Необхідні інгредієнти
Для соусу:
Для початку поставимо варити курку для бульйону: якщо бульйон вже є, то цей крок можна пропустити.
Дві очищені від лушпиння цибулини нарізаємо невеликими кубиками.
У сковороду наливаємо олію, розігріваємо її і викладаємо цибулю. Обсмажуємо її до напівпрозорості.
Дві скибочки черствого хліба (у мене житній) подрібнюємо в блендері до стану крихти.
У глибоку миску викладаємо будь-який м’ясний фарш, додаємо в нього хліб, куряче яйце, сіль і чорний мелений перець.
З’єднуємо все з обсмаженою цибулею і добре перемішуємо. Прибираємо фарш на 30 хвилин в холодильник.
Порада. Якщо часу чекати немає, можете відразу приступати до формування фрикадельок.
Беремо одну чайну ложку м’ясного фаршу, скачуємо в кульку, перекладаємо на дошку, застелену харчовою плівкою.
У розігріту сковороду наливаємо три столові ложки соняшникової олії, додаємо до нього 30 грам вершкового масла.
У розтоплене масло викладаємо фрикадельки і обсмажуємо їх з двох сторін, на невеликому вогні, під кришкою. Я це роблю в два прийоми.
Фрикадельки виймаємо в миску, що залишилося після них масло проціджують і повертаємо назад в сковороду.
У гаряче масло всипаємо борошно і обсмажуємо його, постійно помішуючи, приблизно одну хвилину.
Поступово вливаємо гарячий курячий бульйон, все добре перемішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.
Потім вливаємо туди ж вершки, перемішуємо. Густоту соусу регулюйте самі: додаючи бульйон.
Додаємо чорний мелений перець, сіль за смаком і перемішуємо.
Викладаємо в соус фрикадельки, зменшуємо вогонь до мінімуму, закриваємо сковороду кришкою. Залишаємо ще на 10 хвилин. Знімаємо з вогню, посипаємо зеленню – і подаємо на стіл. Смачного!
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...