Гарбузові мушлі з крем-сиром та курячим фаршем: Оригінальний рецепт до святкового столу

Гарбузові мушлі з крем-сиром: рецепт / Інстаграм

Якщо вам закортіло здивувати близьких чи друзів особливою стравою до святкового столу – ви її знайшли. Макарони мушлі нафаршировані ніжною начинкою з гарбуза, крем-сиру та курячого фаршу стануть не тільки смачним частуванням, а й корисним. Адже страву можна віднести до низькокалорійної.

Обов'язково приготуйте мушлі з гарбузовою начинкою, адже це нереально смачно! Поспішайте, доки ще можна придбати осінні продукти за помірними цінами.

Гарбузові мушлі з крем-сиром та курячим фаршем

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 6

Мушлі з гарбузом та курячим фаршем / Фото Fat Killers

Інгредієнти:

Приготування:

  • Для приготування гарбузово-сирної начинки обсмажте курячий фарш на розігрітій сковорідці з оливковою олією.
  • Печений гарбуз змішайте з курячим фаршем та крем-сиром і перебийте блендером. Додайте дрібку мускатного горіха, сухого часнику, прованських трав та присмачте сіллю та перцем. Перемішайте масу.
  • Макарони відваріть у підсоленій воді до стану al dente (трішки сирі).
  • Промийте їх холодною водою та відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої води.
  • Змастіть макарони олією, щоб вони не злиплися.
  • Для приготування соусу дрібно наріжте цибулю та часник. Обсмажте їх на оливковій олії протягом 1 – 2 хвилин.
  • Всипте рисове борошно та перемішайте.
  • Влийте молоко до засмажки та доведіть до кипіння. Консистенція соусу має бути, як не сильно густа сметана.
  • Отриманий соус збийте блендером для однорідної консистенції. Додайте тертий сир, сіль та перець.
  • Нафаршируйте мушлі гарбузовою начинкою.
  • На дно жаротривкої форми вилийте трішки соусу, викладіть нафаршировані мушлі та знову полийте соусом.
  • Посипте пластівцями гострого перцю чилі та базиліком.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте страву протягом 20 – 25 хвилин.
  • Страва готова. Смачного!

Не робіть помилок! Як і скільки варити опеньки

середа, 12 листопад 2025, 17:30

Опеньки посідають особливе місце серед лісових дарів як одні з найпопулярніших і найулюбленіших грибів для тих, хто збирає їх восени. Їх високо цінують за приємний смак, універсальність у кулінарії та високу поживну цінність. Сезон збору опеньок щороку...

Молоко не для всіх: Кому варто відмовитися від цього продукту

середа, 12 листопад 2025, 8:15

Хоча молоко є джерелом кальцію та вітамінів, експерти наголошують, що не всім воно корисне. Деяким людям від цього продукту може бути лише шкода, передають Патріоти України. Кому слід уникати молока:. Експерти радять обирати альтернативні джерела кальц...