Якщо ви вже освоїли шарлотку, а також насипний і наливний пироги з яблуками, саме час стати до печива. Процес замішування тіста для печива швидкий і легкий, а в результаті виходять дуже ніжні вироби з горіховим присмаком і ароматом кориці, зазначають Патріоти України.
Очищені яблука натерти на великій тертці, волоські горіхи подрібнити.
Яйця збити в піну, додати цукор і збивати до кремоподібного стану, після чого ввести розм'якшене вершкове масло і продовжувати збивання ще кілька хвилин.
У яєчно-масляну суміш поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем і вимісити до однорідності, після чого додати яблука, корицю і горіхи і акуратно перемішати.
Готове тісто викладати столовою ложкою на застелений пергаментом деко і випікати 15-20 хвилин за 200°С.
Яблука використовуйте кисло-солодкі.
Норму закладання цукру міняйте відповідно до свого смаку і залежно від кислоти яблук.
Крім кориці, для ароматизації тіста використовуйте ванільний цукор, а також лимонну або апельсинову цедру.
У тісто за бажання можна додати мак, родзинки або в'ялену журавлину.
Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України. «КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдв...
Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....