Гарна альтернатива пирогу: Рецепт смачнючого печива з яблуками і горіхами

Випічка з яблуками гарна тим, що рецепти актуальні протягом усього року. Особливо коли врожай значний і ціни не "кусаються"

Якщо ви вже освоїли шарлотку, а також насипний і наливний пироги з яблуками, саме час стати до печива. Процес замішування тіста для печива швидкий і легкий, а в результаті виходять дуже ніжні вироби з горіховим присмаком і ароматом кориці, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 350-400 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г очищених волоських горіхів
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці

Приготування

Очищені яблука натерти на великій тертці, волоські горіхи подрібнити.

Яйця збити в піну, додати цукор і збивати до кремоподібного стану, після чого ввести розм'якшене вершкове масло і продовжувати збивання ще кілька хвилин.

У яєчно-масляну суміш поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем і вимісити до однорідності, після чого додати яблука, корицю і горіхи і акуратно перемішати.

Готове тісто викладати столовою ложкою на застелений пергаментом деко і випікати 15-20 хвилин за 200°С.

На замітку

Яблука використовуйте кисло-солодкі.

Норму закладання цукру міняйте відповідно до свого смаку і залежно від кислоти яблук.

Крім кориці, для ароматизації тіста використовуйте ванільний цукор, а також лимонну або апельсинову цедру.

У тісто за бажання можна додати мак, родзинки або в'ялену журавлину.


Як приготувати м'які та соковиті котлети - кулінарні хитрощі для покращення структури та смаку

п’ятниця, 9 грудень 2022, 15:50

Котлети не завжди виходять такими, якими багато хто пам'ятає їх з дитинства. В ідеалі м'ясні вироби повинні мати рум'яну скоринку, бути м'якими та соковитими всередині, передають Патріоти України. Є кулінарні хитрощі, до яких вдаються кухарі для покращ...

Що додати до кави, щоб перестати їсти солодке і не втратити відчуття насолоди напоєм

п’ятниця, 9 грудень 2022, 14:40

Для багатьох ранкова кава стала своєрідним ритуалом, який не проходить без дози солоденького. До того ж сам напій звикли заправляти цукром, сиропами та молоком, які теж не надто корисні для здоров'я. . Проте існує інгредієнт, який не лише вдало заміни...