Гарна альтернатива пирогу: Рецепт смачнючого печива з яблуками і горіхами

Випічка з яблуками гарна тим, що рецепти актуальні протягом усього року. Особливо коли врожай значний і ціни не "кусаються"

Якщо ви вже освоїли шарлотку, а також насипний і наливний пироги з яблуками, саме час стати до печива. Процес замішування тіста для печива швидкий і легкий, а в результаті виходять дуже ніжні вироби з горіховим присмаком і ароматом кориці, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 350-400 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г очищених волоських горіхів
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці

Приготування

Очищені яблука натерти на великій тертці, волоські горіхи подрібнити.

Яйця збити в піну, додати цукор і збивати до кремоподібного стану, після чого ввести розм'якшене вершкове масло і продовжувати збивання ще кілька хвилин.

У яєчно-масляну суміш поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем і вимісити до однорідності, після чого додати яблука, корицю і горіхи і акуратно перемішати.

Готове тісто викладати столовою ложкою на застелений пергаментом деко і випікати 15-20 хвилин за 200°С.

На замітку

Яблука використовуйте кисло-солодкі.

Норму закладання цукру міняйте відповідно до свого смаку і залежно від кислоти яблук.

Крім кориці, для ароматизації тіста використовуйте ванільний цукор, а також лимонну або апельсинову цедру.

У тісто за бажання можна додати мак, родзинки або в'ялену журавлину.


Якщо фарш для котлет вийшов занадто жирний - є інгредієнт, що врятує страву

середа, 17 серпень 2022, 11:13

Досить частою є ситуація, коли кулінар залишається незадоволений приготованим ним фаршем.Таке може статися в тому разі, якщо м'ясна основа виявилася занадто жирною, передають Патріоти України. Іноді жирність — це те, що якраз і потрібно від фаршу. Таке...

Тісто ніколи не буде пишним і повітряним, якщо допускати одну прикру помилку

середа, 17 серпень 2022, 10:12

Пісочне печиво повинне кришитися, медове - бути м’яким, як мед, а пироги, здоба і хліб - максимально пухкими. Всього цього домагаються за допомогою спеціальних інгредієнтів, передають Патріоти України.