Романтична вечеря на День святого Валентина не повинна нагадувати новорічний стіл із великою кількістю закусок, салатів та важких гарячих страв. Така вечеря має бути легкою і складатися з кількох страв, приготованих на основі продуктів-афродизіаків, і такого ж легкого вина. На десерт подайте знаменитий французький "Іль флотан", або "Плавучий острів", радять Патріоти України.
Для меренги білки збити до утворення стійкої піни, після чого, не припиняючи збивання, поступово додати цукор і ванільний цукор і збивати доти, доки вони стануть міцними та блискучими.
Підготовлену масу викласти столовою ложкою на вистелене папером для випічки деко, формуючи гірки, і випікати 20 хвилин за температури 120°С.
Для англійського крему жовтки збити з додаванням цукру та ванільного цукру до повного їх розчинення та утворення густої світлої маси.
Молоко довести до кипіння, але не кип'ятити, і за постійного помішування поступово додати до збитих жовтків, обережно починаючи з 1-2 столових ложок, щоб жовтки не згорнулися.
Варити крем на повільному вогні, постійно помішуючи і не даючи закипіти до загустіння.
Для подавання у блюдця налити охолоджений англійський крем і викласти поверх нього по одній меренгі.
Готовий десерт можете прикрашати свіжими ягодами, мигдальними пелюстками, подрібненими горіхами або найтоншою павутинкою із застиглої карамелі, а також полити розтопленим шоколадом або карамельним соусом.
Щоб білки краще і швидше збивалися, додайте до них щіпку солі.
Щоб уникнути згортання жовтків, англійський крем краще варити на водяній бані.
Якщо крем вийде рідким, його можна загуснути крохмалем.
Для додаткової ароматизації англійського крему використовуйте каву, корицю, мускатний горіх, лимонну чи апельсинову цедру.
Для того щоб дріжджове тісто вийшло вдалим, потрібно дотримуватися деяких основних правил його приготування – кулінарні хитрощі, які допоможуть зробити випічку легкою і повітряною, передають Патріоти України. Існує два способи приготування дріжджового ...
Цільнозернове борошно – незамінний продукт для всіх, хто хоче харчуватися правильно. Це корисно, і ми впевнені, що ви спечете з нього чимало смачних штук, але далі піде мова, як правильно його використовувати і зберігати, передають Патріоти України. Зе...