Гарна ідея на День закоханих: Простий рецепт легендарного десерту "Плавучий острів"

Романтична вечеря на День святого Валентина не повинна нагадувати новорічний стіл із великою кількістю закусок, салатів та важких гарячих страв. Така вечеря має бути легкою і складатися з кількох страв, приготованих на основі продуктів-афродизіаків, і такого ж легкого вина. На десерт подайте знаменитий французький "Іль флотан", або "Плавучий острів", радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • для меренги:
    • 4 білки
    • 75 г склянки цукру
    • ванільний цукор
  • для англійського крему:
    • 350 мл молока
    • 4 жовтки
    • 75 г цукру
    • ванільний цукор

Приготування

Для меренги білки збити до утворення стійкої піни, після чого, не припиняючи збивання, поступово додати цукор і ванільний цукор і збивати доти, доки вони стануть міцними та блискучими.

Підготовлену масу викласти столовою ложкою на вистелене папером для випічки деко, формуючи гірки, і випікати 20 хвилин за температури 120°С.

Для англійського крему жовтки збити з додаванням цукру та ванільного цукру до повного їх розчинення та утворення густої світлої маси.

Молоко довести до кипіння, але не кип'ятити, і за постійного помішування поступово додати до збитих жовтків, обережно починаючи з 1-2 столових ложок, щоб жовтки не згорнулися.

Варити крем на повільному вогні, постійно помішуючи і не даючи закипіти до загустіння.

Для подавання у блюдця налити охолоджений англійський крем і викласти поверх нього по одній меренгі.

На замітку

Готовий десерт можете прикрашати свіжими ягодами, мигдальними пелюстками, подрібненими горіхами або найтоншою павутинкою із застиглої карамелі, а також полити розтопленим шоколадом або карамельним соусом.

Щоб білки краще і швидше збивалися, додайте до них щіпку солі.

Щоб уникнути згортання жовтків, англійський крем краще варити на водяній бані.

Якщо крем вийде рідким, його можна загуснути крохмалем.

Для додаткової ароматизації англійського крему використовуйте каву, корицю, мускатний горіх, лимонну чи апельсинову цедру.

А ви це знали? Що не можна їсти після хурми

субота, 10 травень 2025, 10:12

Вже давно на полицях наших магазинів та прилавках ринків продаються різноманітні екзотичні фрукти. Ми залюбки їх купуємо, та з насолодою споживаємо. Один з них – хурма, передають Патріоти України. Ці помаранчеві плоди мають масу корисних властивостей. ...

Смакота! Салат з крабових паличок з кукурудзою, сиром та яйцями

субота, 10 травень 2025, 9:14

Рецепт приготування на кожен день та для святкового столу, передають Патріоти України. 200 г крабових паличок нарізати невеликими шматочками. Яйця відварити, остудити у холодній воді, очистити від шкаралупи та дрібно нарубати. Твердий або напівтвердий ...