Гарна ідея на День закоханих: Простий рецепт легендарного десерту "Плавучий острів"

Романтична вечеря на День святого Валентина не повинна нагадувати новорічний стіл із великою кількістю закусок, салатів та важких гарячих страв. Така вечеря має бути легкою і складатися з кількох страв, приготованих на основі продуктів-афродизіаків, і такого ж легкого вина. На десерт подайте знаменитий французький "Іль флотан", або "Плавучий острів", радять Патріоти України.

Інгредієнти:

  • для меренги:
    • 4 білки
    • 75 г склянки цукру
    • ванільний цукор
  • для англійського крему:
    • 350 мл молока
    • 4 жовтки
    • 75 г цукру
    • ванільний цукор

Приготування

Для меренги білки збити до утворення стійкої піни, після чого, не припиняючи збивання, поступово додати цукор і ванільний цукор і збивати доти, доки вони стануть міцними та блискучими.

Підготовлену масу викласти столовою ложкою на вистелене папером для випічки деко, формуючи гірки, і випікати 20 хвилин за температури 120°С.

Для англійського крему жовтки збити з додаванням цукру та ванільного цукру до повного їх розчинення та утворення густої світлої маси.

Молоко довести до кипіння, але не кип'ятити, і за постійного помішування поступово додати до збитих жовтків, обережно починаючи з 1-2 столових ложок, щоб жовтки не згорнулися.

Варити крем на повільному вогні, постійно помішуючи і не даючи закипіти до загустіння.

Для подавання у блюдця налити охолоджений англійський крем і викласти поверх нього по одній меренгі.

На замітку

Готовий десерт можете прикрашати свіжими ягодами, мигдальними пелюстками, подрібненими горіхами або найтоншою павутинкою із застиглої карамелі, а також полити розтопленим шоколадом або карамельним соусом.

Щоб білки краще і швидше збивалися, додайте до них щіпку солі.

Щоб уникнути згортання жовтків, англійський крем краще варити на водяній бані.

Якщо крем вийде рідким, його можна загуснути крохмалем.

Для додаткової ароматизації англійського крему використовуйте каву, корицю, мускатний горіх, лимонну чи апельсинову цедру.

Цей фрукт ніколи не варто їсти на сніданок - топ-дієтолог пояснила чому

середа, 23 липень 2025, 9:54

Дієтологиня та авторка книжки "Як не їсти ультраоброблене" Нікола Ладлам-Рейн провела аналіз 18 найпопулярніших фруктів, оцінюючи їхню поживність за 5-бальною шкалою, передають Патріоти України. Аутсайдером списку стали всі види динь — кавун, канталупа...

Дерев’яна кухонна дошка проти пластикової: Яка насправді краща

середа, 23 липень 2025, 8:45

Коли справа доходить до вибору кухонної дошки, важливо не тільки звертати увагу на матеріал, але й на його вплив на здоров'я та якість вашого приготування їжі. Дерев’яні та пластикові дошки - два основних типи обробних поверхонь, але є багато відміннос...