Гарно та корисно: Простий рецепт стейків із червонокачанної капусти

Стейки з капусти, запечені в духовці, — одна з найпростіших, але візуально ефектних і смачних страв із капусти, які ви коли-небудь готували. До того ж, фіолетова капуста ще й дуже корисна, зазначають Патріоти України.

Для стейків вибирайте качан капусти середнього розміру: найзручніше для нарізання, якщо ви можете з комфортом тримати весь качан однією рукою. Також використовуйте гострий та довгий ніж.

Подавайте смажені стейки гарячими як гарнір до м’яса або як основну страву з салатом, пастою чи просто з улюбленим соусом.

Рецепт капусти в духовці

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти середнього розміру
  • 3 ст.л. олії
  • 1 ч.л. крупної солі
  • ½ ч.л. перцю
  • спеції, наприклад, чебрець, мелена гірчиця або насіння кмину, пластівці червоного перцю чилі, цедра лимона і т. д., за смаком

Приготування:

Розігрійте духовку до 200 °C, застеліть деко пергаментним папером і відкладіть убік.

Видаліть зовнішнє листя з качана капусти і наріжте стейками товщиною близько 2,5 см. Викладіть стейки капусти на деко.

Змішайте олію, сіль, перець та приправи на ваш вибір. Змастіть капустяні стейки приправленою олією. Найзручніше це робити силіконовим пензликом.

Запікайте капусту протягом 18−20 хвилин або поки ви не помітите, що зовнішні краї добре підрум'яняться, а поверхня почне карамелізуватися. Смачного!

От у чому секрет! Три прості хитрощі, які допоможуть приготувати картоплю з апетитною скоринкою

четвер, 2 травень 2024, 14:10

При смаженні картоплі найважливішим і складним завданням є збереження хрусткої скоринки, передають Патріоти України. Сам коренеплід при цьому всередині має залишитись м’яким та ніжним. Завдяки таким контрастам текстур та смаків страва є такою затребува...

Краща, ніж магазинна! Як замаринувати скумбрію, щоб їсти через 30 хвилин

четвер, 2 травень 2024, 11:13

Якщо ви хочете швидко приготувати скумбрію у маринованому вигляді, то цей рецепт - ваша знахідка. Пів години - і рибка готова, передають Патріоти України. Обов’язково при такому приготуванні порізати скумбрію шириною не більше, ніж 5 мм. Це для того, щ...