Гарно та корисно: Простий рецепт стейків із червонокачанної капусти

Стейки з капусти, запечені в духовці, — одна з найпростіших, але візуально ефектних і смачних страв із капусти, які ви коли-небудь готували. До того ж, фіолетова капуста ще й дуже корисна, зазначають Патріоти України.

Для стейків вибирайте качан капусти середнього розміру: найзручніше для нарізання, якщо ви можете з комфортом тримати весь качан однією рукою. Також використовуйте гострий та довгий ніж.

Подавайте смажені стейки гарячими як гарнір до м’яса або як основну страву з салатом, пастою чи просто з улюбленим соусом.

Рецепт капусти в духовці

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти середнього розміру
  • 3 ст.л. олії
  • 1 ч.л. крупної солі
  • ½ ч.л. перцю
  • спеції, наприклад, чебрець, мелена гірчиця або насіння кмину, пластівці червоного перцю чилі, цедра лимона і т. д., за смаком

Приготування:

Розігрійте духовку до 200 °C, застеліть деко пергаментним папером і відкладіть убік.

Видаліть зовнішнє листя з качана капусти і наріжте стейками товщиною близько 2,5 см. Викладіть стейки капусти на деко.

Змішайте олію, сіль, перець та приправи на ваш вибір. Змастіть капустяні стейки приправленою олією. Найзручніше це робити силіконовим пензликом.

Запікайте капусту протягом 18−20 хвилин або поки ви не помітите, що зовнішні краї добре підрум'яняться, а поверхня почне карамелізуватися. Смачного!

Господиням на замітку! Чи потрібно зливати сік із квашеної капусти

субота, 10 травень 2025, 11:03

Квашена капуста – цінний продукт, джерело вітамінів та мінералів, передають Патріоти України. Рецептів приготування капусти багато, і кожен з них безумовно смачний та цінний. Однак є нюанси, про які не завадить знати, якщо ви плануєте квасити капусту. ...

А ви це знали? Що не можна їсти після хурми

субота, 10 травень 2025, 10:12

Вже давно на полицях наших магазинів та прилавках ринків продаються різноманітні екзотичні фрукти. Ми залюбки їх купуємо, та з насолодою споживаємо. Один з них – хурма, передають Патріоти України. Ці помаранчеві плоди мають масу корисних властивостей. ...