Гідний конкурент більшості тортів: Рецепт смачнючого бананового пудингу із кремом на новорічний стіл

Банановий пудинг — неймовірно ароматний та оригінальний десерт, який здивує ваших близьких та друзів. Готується він просто і дуже швидко. Вийде такий пудинг дуже ніжним, і може скласти конкуренцію будь-якому торту, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 650 мл молока
  • 4 жовтки
  • 125 г цукру
  • 50 г кукурудзяного крохмалю
  • дрібка солі
  • 30 г вершкового масла
  • 2 ч. л. ваніліну
  • 150 г вершків 35%
  • 15 г цукрової пудри
  • 2-3 дуже стиглих солодких банани
  • 250 г ванільного печива

Приготування:

Відокремте жовтки від білків. У цьому рецепті вам знадобляться лише жовтки.

Молоко перелийте у високий сотейник і додайте в нього ванілін та третину від вказаної кількості цукру. Добре перемішайте та поставте на середній вогонь. Кип'ятити молоко не потрібно, просто доведіть до кипіння, але не забувайте його періодично помішувати.

Поки молоко на вогні, займіться жовтками. Додайте в них решту цукру і ретельно перемішайте, краще використовувати віночок. В результаті у вас має вийти світло-жовта повітряна кремова маса. Тепер додайте кукурудзяний крохмаль і знову добре змішайте. Яєчно-цукрова маса після додавання крохмалю стане більш щільною, так і має бути.

Тепер яєчно-цукрову масу потрібно змішати із молочною. Додавати гаряче молоко в яйця потрібно дуже акуратно і невеликими порціями, бо вони можуть зваритись, і тоді десерт не вдасться. Тому спочатку влийте трохи молока, перемішайте віночком до однорідності, знову додайте трохи, і так, поки не перемішаєте все молоко зі збитими жовтками.

Настав найвідповідальніший момент. Перелийте суміш до сотейника, у якому гріли молоко, і знову поставте на середній вогонь. Віночком молоко потрібно постійно активно заважати хвилини 3-4. Так суміш загусне, буде однорідною і не пригорить. Зніміть із вогню.

Коли крем загусне, додайте охолоджене масло і знову ретельно перемішайте. Крем готовий. Його потрібно накрити харчовою плівкою в контакт (не натягнути на каструлю/тарілку, а просто накрити плівкою сам крем впритул), дати повністю охолонути за кімнатної температури, а потім відправити до холодильника.

Коли крем охолоне, його потрібно змішати зі збитими вершками. Для цього жирні вершки перелийте в миску і збийте до стійких піків віночком. Поступово вмішуйте вершки в крем.

Настав час зібрати десерт. Для цього можна використовувати прозорі порційні склянки чи будь-яку іншу форму. Але в склянках десерт матиме красивіший вигляд, особливо, якщо ви збираєтеся подавати його для гостей.

Наріжте кружальцями банани, поламайте невеликими шматочками печиво.

І так, на низ склянки викладіть трохи крему та розрівняйте ложкою. Покладіть шар бананів на них, розкладіть печиво, накрийте невеликим шаром крему, на нього знову викладіть банани, печиво і крем. Останній шар має бути кремовим.

Поставте десерт до холодильника на кілька годин або на ніч настоятися.

Джерело: ТСН.ua

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...