Гідний конкурент шарлотки: Простий рецепт баварського яблучного торта

У кожної господині є кілька фірмових рецептів домашніх солодощів і випічки. І якщо ви пробували робити класичну шарлотку з яблуками і корицею, то приготуйте цього разу баварський яблучний торт. Патріоти України діляться з вами перевіреним і смачним рецептом.

Інгредієнти для тіста: борошно (200 г), вершкове масло (100 г), сметана (1 ст. л.), сода (0,25 ч. л.), оцет (0,5 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: яблука (500 г), вода (3 ст. л.), цукор (3 ст. л.).

Інгредієнти для крему: молоко (250 мл), цукор (90 г), яйця (1 шт.), борошно (1 ст. л.), ваніль або ванільний цукор (за смаком), вершкове масло (100 г).

Приготування:

Для начинки беремо достиглі яблука, промиваємо їх під проточною водою. Чистимо, видаляємо серцевину, тонко ріжемо часточками. Складаємо їх у сотейник з товстим дном, додаємо трохи води і цукру. Тушкуємо на слабкому вогні, поки вони не стануть м'якими.

Потім займемося приготуванням крему. У великій зручній мисці збиваємо яйця, додаємо до них цукор - на це має піти приблизно 1-2 хвилини, поки цукор не розчиниться. Потім додаємо борошно і одну третину молока, необхідного для крему. Перемішуємо, додаємо ваніль або ванільний цукор і молоко, що залишилося.

Виливаємо отриману масу на сковороду з високими бортиками і варимо на середньому вогні, поки вона не загусне. Потім знімаємо крем з плити і даємо йому охолонути до кімнатної температури. В іншій ємності збиваємо вершкове масло, поступово додаючи до нього заварну частину. Після - ставимо крем в холодильник.

Для тіста просіюємо борошно через сито. Додаємо до нього розм'якшене вершкове масло і перетираємо все разом на крихту. Змішуємо соду і оцет, потім додаємо їх у тісто разом зі сметаною. Замішуємо тісто, потім залишаємо на 5-10 хвилин, щоб воно "відпочило".

Після зазначеного проміжку часу ретельно вимішуємо тісто та ділимо його на 9 рівних частин. Потім розгортаємо кожен шматочок у прямокутник розміром 8*14 см. Викладаємо на його половину яблучну начинку, трохи відступаючи від країв. Накриваємо другою половиною розкачаного тіста і защипуємо по краях.

Робимо те ж саме з іншими шматочками тіста і начинки - в результаті повинно вийти 9 заготовок. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і ставимо деко на 20-25 хвилин. Потім витягуємо і даємо їм трохи охолонути.

Починаємо збирати торт: викладаємо на велику тарілку три заготовки з тіста з яблучною начинкою, змащуємо їх зверху кремом. Потім наступні шари тіста і крему. Змащуємо також боки торта кремом і декоруємо верх на свій розсуд, наприклад, меленими горіхами.

Відправляємо торт у холодильник на декілька годин або ж на ніч, щоб він добре просочився кремом.

Джерело: Апостроф

Творить дива! Названо фрукт, який захищає від старіння і здатен подовжити життя на десятки років

четвер, 18 квітень 2024, 16:56

Дякувати за такий вплив фрукта на здоров’я слід вітамінам, мінералам та клітковині, що містяться в ньому, передають Патріоти України. Здатністю уповільнювати процеси старіння і подовжувати життя володіє манго. Напевно, це найсмачніший екзотичний фрукт....

Діти будуть у захваті! Як приготувати домашнє печиво на смак, як "Орео"

четвер, 18 квітень 2024, 15:08

Шоколадне печиво з ніжною білою начинкою смакує багатьом людям. Особливо, якщо його їсти, як радить реклама: покрутити, вмочити в молоко і з’їсти. Пропонуємо приготувати схоже печиво, але більш корисне, адже домашнє, передають Патріоти України. Змішайт...