Гідний конкурент шарлотки: Простий рецепт баварського яблучного торта

У кожної господині є кілька фірмових рецептів домашніх солодощів і випічки. І якщо ви пробували робити класичну шарлотку з яблуками і корицею, то приготуйте цього разу баварський яблучний торт. Патріоти України діляться з вами перевіреним і смачним рецептом.

Інгредієнти для тіста: борошно (200 г), вершкове масло (100 г), сметана (1 ст. л.), сода (0,25 ч. л.), оцет (0,5 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: яблука (500 г), вода (3 ст. л.), цукор (3 ст. л.).

Інгредієнти для крему: молоко (250 мл), цукор (90 г), яйця (1 шт.), борошно (1 ст. л.), ваніль або ванільний цукор (за смаком), вершкове масло (100 г).

Приготування:

Для начинки беремо достиглі яблука, промиваємо їх під проточною водою. Чистимо, видаляємо серцевину, тонко ріжемо часточками. Складаємо їх у сотейник з товстим дном, додаємо трохи води і цукру. Тушкуємо на слабкому вогні, поки вони не стануть м'якими.

Потім займемося приготуванням крему. У великій зручній мисці збиваємо яйця, додаємо до них цукор - на це має піти приблизно 1-2 хвилини, поки цукор не розчиниться. Потім додаємо борошно і одну третину молока, необхідного для крему. Перемішуємо, додаємо ваніль або ванільний цукор і молоко, що залишилося.

Виливаємо отриману масу на сковороду з високими бортиками і варимо на середньому вогні, поки вона не загусне. Потім знімаємо крем з плити і даємо йому охолонути до кімнатної температури. В іншій ємності збиваємо вершкове масло, поступово додаючи до нього заварну частину. Після - ставимо крем в холодильник.

Для тіста просіюємо борошно через сито. Додаємо до нього розм'якшене вершкове масло і перетираємо все разом на крихту. Змішуємо соду і оцет, потім додаємо їх у тісто разом зі сметаною. Замішуємо тісто, потім залишаємо на 5-10 хвилин, щоб воно "відпочило".

Після зазначеного проміжку часу ретельно вимішуємо тісто та ділимо його на 9 рівних частин. Потім розгортаємо кожен шматочок у прямокутник розміром 8*14 см. Викладаємо на його половину яблучну начинку, трохи відступаючи від країв. Накриваємо другою половиною розкачаного тіста і защипуємо по краях.

Робимо те ж саме з іншими шматочками тіста і начинки - в результаті повинно вийти 9 заготовок. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і ставимо деко на 20-25 хвилин. Потім витягуємо і даємо їм трохи охолонути.

Починаємо збирати торт: викладаємо на велику тарілку три заготовки з тіста з яблучною начинкою, змащуємо їх зверху кремом. Потім наступні шари тіста і крему. Змащуємо також боки торта кремом і декоруємо верх на свій розсуд, наприклад, меленими горіхами.

Відправляємо торт у холодильник на декілька годин або ж на ніч, щоб він добре просочився кремом.

Джерело: Апостроф

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...