Гідний конкурент шарлотки: Простий рецепт баварського яблучного торта

У кожної господині є кілька фірмових рецептів домашніх солодощів і випічки. І якщо ви пробували робити класичну шарлотку з яблуками і корицею, то приготуйте цього разу баварський яблучний торт. Патріоти України діляться з вами перевіреним і смачним рецептом.

Інгредієнти для тіста: борошно (200 г), вершкове масло (100 г), сметана (1 ст. л.), сода (0,25 ч. л.), оцет (0,5 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: яблука (500 г), вода (3 ст. л.), цукор (3 ст. л.).

Інгредієнти для крему: молоко (250 мл), цукор (90 г), яйця (1 шт.), борошно (1 ст. л.), ваніль або ванільний цукор (за смаком), вершкове масло (100 г).

Приготування:

Для начинки беремо достиглі яблука, промиваємо їх під проточною водою. Чистимо, видаляємо серцевину, тонко ріжемо часточками. Складаємо їх у сотейник з товстим дном, додаємо трохи води і цукру. Тушкуємо на слабкому вогні, поки вони не стануть м'якими.

Потім займемося приготуванням крему. У великій зручній мисці збиваємо яйця, додаємо до них цукор - на це має піти приблизно 1-2 хвилини, поки цукор не розчиниться. Потім додаємо борошно і одну третину молока, необхідного для крему. Перемішуємо, додаємо ваніль або ванільний цукор і молоко, що залишилося.

Виливаємо отриману масу на сковороду з високими бортиками і варимо на середньому вогні, поки вона не загусне. Потім знімаємо крем з плити і даємо йому охолонути до кімнатної температури. В іншій ємності збиваємо вершкове масло, поступово додаючи до нього заварну частину. Після - ставимо крем в холодильник.

Для тіста просіюємо борошно через сито. Додаємо до нього розм'якшене вершкове масло і перетираємо все разом на крихту. Змішуємо соду і оцет, потім додаємо їх у тісто разом зі сметаною. Замішуємо тісто, потім залишаємо на 5-10 хвилин, щоб воно "відпочило".

Після зазначеного проміжку часу ретельно вимішуємо тісто та ділимо його на 9 рівних частин. Потім розгортаємо кожен шматочок у прямокутник розміром 8*14 см. Викладаємо на його половину яблучну начинку, трохи відступаючи від країв. Накриваємо другою половиною розкачаного тіста і защипуємо по краях.

Робимо те ж саме з іншими шматочками тіста і начинки - в результаті повинно вийти 9 заготовок. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і ставимо деко на 20-25 хвилин. Потім витягуємо і даємо їм трохи охолонути.

Починаємо збирати торт: викладаємо на велику тарілку три заготовки з тіста з яблучною начинкою, змащуємо їх зверху кремом. Потім наступні шари тіста і крему. Змащуємо також боки торта кремом і декоруємо верх на свій розсуд, наприклад, меленими горіхами.

Відправляємо торт у холодильник на декілька годин або ж на ніч, щоб він добре просочився кремом.

Джерело: Апостроф

Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...