"Гнізда з секретом": Легкий рецепт святкової страви із макаронами

"Гнізда з секретом" – саме така страва з макаронів може прикрасити ваш святковий стіл. Це ідеальна альтернатива звичним спагеті з фаршем, сиром та кетчупом. Смачні та прості продукти та яскрава подача зможуть по-справжньому вразити гостей. Дієтолог та фудблогер body_antidiet ділиться простою ідеєю приготування "гнізд з секретом" на своїй сторінці в Instagram, повідомляють Патріоти України.

Експерт зазначає, що потрібно обирати саме спагеті твердих сортів, тоді страва вийде дієтичною, з мінімальною кількістю калорій.

Інгредієнти:

  • Спагеті "гнізда" – 200 г (одразу закручені).
  • Моцарела – 60 г
  • Яловичина – 200 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Помідори – 1 шт
  • Оливкова олія –1 ст.л
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Приготувати фарш: подрібнити м‘ясо, цибулю, додати спеції.
  2. На оливковій олії протушкувати овочі, додати фарш. Готувати 20-30 хвилин, підливаючи невелику кількість води, щоб не пригоріло.
  3. На сковорідку покласти шматочками помідори, викласти "гнізда", начинити фаршем.
  4. Залити підсоленою водою, щоб макарони були занурені наполовину, накрити кришкою.
  5. Покласти по кружечку моцарели на кожне "гніздо", накрити кришкою.
  6. Після того, як сир розплавився, страва готова.

Чому смажена картопля виходить бліда і розвалюється на сковорідці - поширені помилки господинь

понеділок, 30 червень 2025, 16:44

Смажена картопля - проста страва, яку знають усі. Але навіть вона може вийти невдалою: бліда, без рум’яної скоринки, розвалюється при перевертанні і нагадує скоріше пюре. У чому ж причина, передають Патріоти України. 1. Ви вибираєте не той сорт картопл...

Психотест на пончики: Обери свій улюблений смак - і дізнайся, яка твоя головна слабкість

понеділок, 30 червень 2025, 12:12

Солодощі можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо. Зокрема - наші слабкості, передають Патріоти України. Який пончик ти вибираєш, коли хочеш побалувати себе? Твій вибір видає твої вразливі місця, приховані риси характеру і реакції, які ти часто...