Головна страва дня, як для свята, так і для буднів: Рецепт запеченої індички з картоплею - смачно, ситно, дієтично

Індичка не на багато дорожча за "демократичну" курятину. Разом з тим за своїми споживацькими якостями має багато переваг

Запечені ніжки індички, нарізані на стейки, це основна страва міланської кухні. Найпоширеніший варіант оссобуко, також званий "міланський стиль", — з телятиною, але ми пропонуємо вам більш ніжне і легке м'ясо, але не менш смачне завдяки маринаду з ароматними ароматами, такими як ялівець, перець і розмарин.

Запечена індичка

Інгредієнти:

  • 4 голяшки індички;
  • 500 мл сухого білого вина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3-4 гілочки розмарину;
  • сіль;
  • перець у зернах;
  • ягоди ялівцю;
  • оливкова олія.

Вимийте індичі ніжки, обсушіть паперовими рушниками та покладіть у миску. Залийте їх білим вином, додайте зубчики часнику, розмарин, товчені ягоди ялівцю та кілька горошин перцю. Залишити маринуватися на 3 години. Після закінчення цього часу зберіть рульки у форму для запікання, посоліть їх, поперчіть і долийте половину маринаду зі спеціями.

Додайте очищену молоду картоплю і збризніть усе парою столових ложок оливкової олії.

Готуйте м'ясо в розігрітій до 200° духовці приблизно 40 хвилин. Дістаньте з духовки та перекладіть запечене м'ясо з гарніром на сервірувальні тарілки.

І якщо хочете приготувати ідеальну картоплю і вам не хочеться її запікати разом із м'ясом. Спробуйте її приготувати за цим рецептом.

Очистіть і наріжте картоплю скибочками, залиште на 10 хвилин у холодній воді. Висипте картоплю у велику сковорідку, додайте олію, сіль і перемішайте.

Смажте на сильному вогні, періодично помішуючи, тільки після перших 5 хвилин готування. Потім продовжуйте підрум'янювати ще хвилин 15. Таким способом ми отримаємо хрустку і добре підрум'янену картоплю.

Це справді працює! Названо продукти, здатні швидко підвищити гемоглобін

четвер, 16 жовтень 2025, 6:48

Низький гемоглобін (анемія) проявляється слабкістю, втомою, запамороченням, блідістю шкіри та задишкою, оскільки організм недоотримує кисень. Підняти рівень гемоглобіну може вживання деяких продуктів, багатих на залізо, передають Патріоти України. Прод...

Зовсім не скумбрія! Названо дешеву рибу, яка вражає своєю користю

четвер, 16 жовтень 2025, 5:40

У світі зростає попит на натуральні продукти через їхню користь для здоров'я. Щодо риби, то багато хто вважає, що найбільш корисною є червона риба. Але це не зовсім так, передають Патріоти України. Фахівці порівняли дві популярні риби — жирну скумбрію ...