Головна страва дня, як для свята, так і для буднів: Рецепт запеченої індички з картоплею - смачно, ситно, дієтично

Індичка не на багато дорожча за "демократичну" курятину. Разом з тим за своїми споживацькими якостями має багато переваг

Запечені ніжки індички, нарізані на стейки, це основна страва міланської кухні. Найпоширеніший варіант оссобуко, також званий "міланський стиль", — з телятиною, але ми пропонуємо вам більш ніжне і легке м'ясо, але не менш смачне завдяки маринаду з ароматними ароматами, такими як ялівець, перець і розмарин.

Запечена індичка

Інгредієнти:

  • 4 голяшки індички;
  • 500 мл сухого білого вина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3-4 гілочки розмарину;
  • сіль;
  • перець у зернах;
  • ягоди ялівцю;
  • оливкова олія.

Вимийте індичі ніжки, обсушіть паперовими рушниками та покладіть у миску. Залийте їх білим вином, додайте зубчики часнику, розмарин, товчені ягоди ялівцю та кілька горошин перцю. Залишити маринуватися на 3 години. Після закінчення цього часу зберіть рульки у форму для запікання, посоліть їх, поперчіть і долийте половину маринаду зі спеціями.

Додайте очищену молоду картоплю і збризніть усе парою столових ложок оливкової олії.

Готуйте м'ясо в розігрітій до 200° духовці приблизно 40 хвилин. Дістаньте з духовки та перекладіть запечене м'ясо з гарніром на сервірувальні тарілки.

І якщо хочете приготувати ідеальну картоплю і вам не хочеться її запікати разом із м'ясом. Спробуйте її приготувати за цим рецептом.

Очистіть і наріжте картоплю скибочками, залиште на 10 хвилин у холодній воді. Висипте картоплю у велику сковорідку, додайте олію, сіль і перемішайте.

Смажте на сильному вогні, періодично помішуючи, тільки після перших 5 хвилин готування. Потім продовжуйте підрум'янювати ще хвилин 15. Таким способом ми отримаємо хрустку і добре підрум'янену картоплю.

Приємна новина! Всього 3-4 чашки кави на день омолоджують організм на 5 років, - дослідження

середа, 3 грудень 2025, 12:15

Всього 3-4 чашки кави на день омолоджують організм на 5 років, показало дослідження, передають Патріоти України. Саме стільки чашок кави на день подовжують теломери, які відповідають за біологічний вік ДНК і клітин організму. Але якщо пити більше ніж 4...

Тяга до солодкого після вечері? Це може бути першим знаком серйозного дефіциту в організмі

середа, 3 грудень 2025, 10:11

Тяга до солодощів після вечері - важливий сигнал, який не варто недооцінювати, передають Патріоти України. . Фахівці наголошують: у багатьох людей бажання з’їсти щось солодке після прийому їжі — не лише звичка чи емоційна потреба, а й можливий пока...