Для засолювання капусти в листопаді ідеально підходять пізньостиглі підвиди сорту Годсе. Також можна виділити Славу, Білоруську, Подарунок, Харківська зимова, Амагер 611, Крюмон, Тюркіс. До вашої уваги п'ять чмачних рецептів
Шаткуємо один-два качана. Натираємо на тертці моркву (приблизно 20% від обсягу), додаємо сіль,два лаврових листка і кілька горошин чорного перцю.
Все ретельно перемішуємо. Обов'язково продавіть капусту, щоб вона пустила сік.
Укладаємо в банки і відправляємо на бродіння.
Шаткуємо овоч, підсипаємо сіль, перемішуємо і укладаємо в банку.
На 10 кг білокачанної капусти беремо 1 кг яблук і 200 гр солі
Яблука нарізаємо половинками, видаляємо серцевину.
Шаткуємо капусту. Все перемішуємо, солимо, розминаємо.
Укладаємо в банку, утрамбовуємо, залишаємо кваситися.
Особливо популярний рецепт з журавлиною, яка не просто додає свій відтінок у смак, але і виступає в ролі природного консерванту.
На 10 кг капусти необхідно 400 гр журавлини і 200 гр солі. Також можна додати моркву (максимум 500-800 гр).
Суть цього рецепта в тому, що журавлина укладається шарами. Коли вона пускає сік, то рівномірно просочує всю шатковану капусту.
Це досить незвичайний рецепт. Брати краще пізні яблука.
Отже, на 9 кг капусти знадобиться 1 кг моркви, 0,5 кг яблук, 10-15 гр кмину і 200 гр солі.
Яблука ріжемо половинками або четвертинками і обов'язково вирізаємо серцевину.
Всі овочі перемішуємо, солимо, гарненько все проминаємо і укладаємо в банку або іншу ємність.
В цілому страва буде готова не раніше, ніж через тиждень-півтора.
Щоб процес бродіння йшов швидше, не забувайте забезпечити заготівлі температуру не нижче 18 градусів за Цельсієм і виконувати роботи в правильну фазу місячного календаря.
Напевно, кожна господиня під час приготування картоплі стикається з таким явищем, як поява піни. Багато хто намагається її видалити, оскільки вважає, що з картоплі разом із піною виходять хімікати та різні шкідливі речовини, передають Патріоти України....
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...