Для засолювання капусти в листопаді ідеально підходять пізньостиглі підвиди сорту Годсе. Також можна виділити Славу, Білоруську, Подарунок, Харківська зимова, Амагер 611, Крюмон, Тюркіс. До вашої уваги п'ять чмачних рецептів
Шаткуємо один-два качана. Натираємо на тертці моркву (приблизно 20% від обсягу), додаємо сіль,два лаврових листка і кілька горошин чорного перцю.
Все ретельно перемішуємо. Обов'язково продавіть капусту, щоб вона пустила сік.
Укладаємо в банки і відправляємо на бродіння.
Шаткуємо овоч, підсипаємо сіль, перемішуємо і укладаємо в банку.
На 10 кг білокачанної капусти беремо 1 кг яблук і 200 гр солі
Яблука нарізаємо половинками, видаляємо серцевину.
Шаткуємо капусту. Все перемішуємо, солимо, розминаємо.
Укладаємо в банку, утрамбовуємо, залишаємо кваситися.
Особливо популярний рецепт з журавлиною, яка не просто додає свій відтінок у смак, але і виступає в ролі природного консерванту.
На 10 кг капусти необхідно 400 гр журавлини і 200 гр солі. Також можна додати моркву (максимум 500-800 гр).
Суть цього рецепта в тому, що журавлина укладається шарами. Коли вона пускає сік, то рівномірно просочує всю шатковану капусту.
Це досить незвичайний рецепт. Брати краще пізні яблука.
Отже, на 9 кг капусти знадобиться 1 кг моркви, 0,5 кг яблук, 10-15 гр кмину і 200 гр солі.
Яблука ріжемо половинками або четвертинками і обов'язково вирізаємо серцевину.
Всі овочі перемішуємо, солимо, гарненько все проминаємо і укладаємо в банку або іншу ємність.
В цілому страва буде готова не раніше, ніж через тиждень-півтора.
Щоб процес бродіння йшов швидше, не забувайте забезпечити заготівлі температуру не нижче 18 градусів за Цельсієм і виконувати роботи в правильну фазу місячного календаря.
Багато кулінарів досить часто беруться за приготування курячого бульйону, передають Патріоти України. І з кожним разом гурманам все більше хочеться досягти появи у страви яскравішого смаку. Секретом приготування запашного курячого бульйону є використан...
Найчастіше курячий суп подають в обідній час. Він не тільки смачний, але й поживний, надає сил на решту дня. Страва звична для багатьох. Але навіть улюблена їжа з часом набридає. Може з’явитись бажання посмакувати чимось новим. І в цьому випадку доречн...