Головна закуска осінньо-зимового сезону: П'ять найсмачніших рецептів соління капусти

Найсмачніша заготівля квашеної капусти виходить з білих приплющених качанів

Для засолювання капусти в листопаді ідеально підходять пізньостиглі підвиди сорту Годсе. Також можна виділити Славу, Білоруську, Подарунок, Харківська зимова, Амагер 611, Крюмон, Тюркіс. До вашої уваги п'ять чмачних рецептів

Найпопулярніший рецепт – з морквою

Шаткуємо один-два качана. Натираємо на тертці моркву (приблизно 20% від обсягу), додаємо сіль,два лаврових листка і кілька горошин чорного перцю.

Все ретельно перемішуємо. Обов'язково продавіть капусту, щоб вона пустила сік.

Укладаємо в банки і відправляємо на бродіння.

Капуста і сіль

Шаткуємо овоч, підсипаємо сіль, перемішуємо і укладаємо в банку.

Рецепт з яблуками

На 10 кг білокачанної капусти беремо 1 кг яблук і 200 гр солі

Яблука нарізаємо половинками, видаляємо серцевину.

Шаткуємо капусту. Все перемішуємо, солимо, розминаємо.

Укладаємо в банку, утрамбовуємо, залишаємо кваситися.

Рецепт з журавлиною

Особливо популярний рецепт з журавлиною, яка не просто додає свій відтінок у смак, але і виступає в ролі природного консерванту.

На 10 кг капусти необхідно 400 гр журавлини і 200 гр солі. Також можна додати моркву (максимум 500-800 гр).

Суть цього рецепта в тому, що журавлина укладається шарами. Коли вона пускає сік, то рівномірно просочує всю шатковану капусту.

Рецепт з яблуками, морквою і кмином

Це досить незвичайний рецепт. Брати краще пізні яблука.

Отже, на 9 кг капусти знадобиться 1 кг моркви, 0,5 кг яблук, 10-15 гр кмину і 200 гр солі.

Яблука ріжемо половинками або четвертинками і обов'язково вирізаємо серцевину.

Всі овочі перемішуємо, солимо, гарненько все проминаємо і укладаємо в банку або іншу ємність.

Коли капуста буде готовою до вживання

В цілому страва буде готова не раніше, ніж через тиждень-півтора.

Щоб процес бродіння йшов швидше, не забувайте забезпечити заготівлі температуру не нижче 18 градусів за Цельсієм і виконувати роботи в правильну фазу місячного календаря.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...