Головні ТОП-5 секретів приготування справжньої котлети по-київськи

Володіючи секретами вдалих і смачних котлет по-київськи, ви зможете дуже просто приготувати вдома страву, котра уславила столицю України на весь світ.

Котлети по-київськи – страва, яку хоче смачно і вдало приготувати кожна господиня, але ось зробити це – не так вже й просто. Часто неправильні пропорції та неякісні продукти можуть геть зіпсувати смачне частування.

Сьогодні редакція FoodOboz ділиться 5 головними секретами вдалих і смачних котлет по-київськи, які ви зможете дуже просто приготувати вдома.

1. Масло

Як вибрати натуральне вершкове масло

Це найголовніший інгредієнт, від якого залежить смак і аромат страви. Обов'язково спробуйте змішати його з зеленню кропу і петрушки, а також додайте 2-3 зубчики часнику, натерту цедру лимона, 1-2 ст. л. лимонного соку і сіль, ретельно перемішайте.

Готову масляну начинку викладіть на харчову плівку, загорніть і відправте в холодильник на кілька годин, щоб вона застигла.

2. Куряча грудка

Обов'язково вибирайте пружну, свіжу курячу грудку. Поріжте її на філе і добре відбийте молотком для відбивних, щедро посоліть, поперчіть, викладіть шматочок масляної начинки і руками сформуйте котлету.

3. Панірування

Панірування для котлет

Найголовніші інгредієнти для відмінного панірування – це борошно, панірувальні сухарі, яйця, молоко. Насамперед додайте до яєць молоко – 2-3 ст. л. та добре збийте.

Котлету обваляйте в борошні, потім перекладіть в яєчну суміш і перекладіть в панірувальні сухарі, знову в яєчну суміш і в сухарі, тільки після цього можна смажити.

4. Олія

Олія для смаження

Для смаження котлет по-київськи знадобиться багато олії – близько 1 л. Вилийте її в сотейник з вузьким дном, добре підігрійте і киньте куди котлети, краще їх смажити по одній – близько 5 хвилин.

5. Як запікати

Після того, як котлети добре обсмажите – перекладіть їх в форму і відправте запікатися в духовку на хвилин 15-20, так вони будуть ще ароматні, смачніше, а найголовніше – вони стануть м'якими.

Джерело: Обозреватель

Все просто! Як приготувати напій, який зміцнить імунітет родини

субота, 18 січень 2025, 22:10

Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...