Голубці відкриті, тушковані у томатно-сметанному соусі. Смачні та дуже соковиті

Тушені в томатно-сметанному соусі голубці виходять соковитими, дуже ароматними і м’якими, передають Патріоти України.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 1 качан;
  • рис, 500 г;
  • фарш курячий, 500 г;
  • цибуля, 2 шт;
  • морква, 1 шт;
  • сіль, перець, спеції, зелень;
  • часник, 5 зубчиків;
  • помідори, 2 шт. або томатний соус;
  • сметана та вода по 150 г;
  • цукор, 2 ч. л.

Процес приготування

Капусту відварюємо, поступово знімаючи м’які листи. Цибулю ріжемо кубиком і змішуємо з тертою морквою, пасеруємо до напівготовності. Фарш змішуємо з овочами, рисом напіввідвареним, солимо і перчимо, додаємо спеції та зелень, подрібнений часник.

Порада: можна ще додати грибочки, печериці чи лісові, буде ще смачніше.

Масу добре вимішуємо і формуємо голубці, залишаючи відкритими краї – тому їх називають відкритими.

Складаємо голубці у форму для запікання. Для соусу подрібнюємо помідори без шкірки або томатну пасту, розведену водою зі сметаною, цукром та сіллю, спеціями.

Накриваємо форму. Заливаємо соусом голубці і тушимо їх при 180 градусах близько 40 – 50 хвилин, дивіться по своїй капусті, якщо молода, буває достатньо 30 хвилин. Дуже смачні та ніжні, просочені голубці, зовсім не розпадаються, акуратні та апетитні.

Творять дива! Продукти, які прискорюють схуднення

четвер, 16 жовтень 2025, 12:35

Щоб позбутися зайвих кілограмів, не обов’язково голодувати. Дієтологи наголошують: головне — правильно обирати продукти, які активізують обмін речовин і допомагають тілу спалювати жири природним шляхом, передають Патріоти України. Яйця. Найкраще джерел...

Це справді працює! Названо продукти, здатні швидко підвищити гемоглобін

четвер, 16 жовтень 2025, 6:48

Низький гемоглобін (анемія) проявляється слабкістю, втомою, запамороченням, блідістю шкіри та задишкою, оскільки організм недоотримує кисень. Підняти рівень гемоглобіну може вживання деяких продуктів, багатих на залізо, передають Патріоти України. Прод...