Голубці відкриті, тушковані у томатно-сметанному соусі. Смачні та дуже соковиті

Тушені в томатно-сметанному соусі голубці виходять соковитими, дуже ароматними і м’якими, передають Патріоти України.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 1 качан;
  • рис, 500 г;
  • фарш курячий, 500 г;
  • цибуля, 2 шт;
  • морква, 1 шт;
  • сіль, перець, спеції, зелень;
  • часник, 5 зубчиків;
  • помідори, 2 шт. або томатний соус;
  • сметана та вода по 150 г;
  • цукор, 2 ч. л.

Процес приготування

Капусту відварюємо, поступово знімаючи м’які листи. Цибулю ріжемо кубиком і змішуємо з тертою морквою, пасеруємо до напівготовності. Фарш змішуємо з овочами, рисом напіввідвареним, солимо і перчимо, додаємо спеції та зелень, подрібнений часник.

Порада: можна ще додати грибочки, печериці чи лісові, буде ще смачніше.

Масу добре вимішуємо і формуємо голубці, залишаючи відкритими краї – тому їх називають відкритими.

Складаємо голубці у форму для запікання. Для соусу подрібнюємо помідори без шкірки або томатну пасту, розведену водою зі сметаною, цукром та сіллю, спеціями.

Накриваємо форму. Заливаємо соусом голубці і тушимо їх при 180 градусах близько 40 – 50 хвилин, дивіться по своїй капусті, якщо молода, буває достатньо 30 хвилин. Дуже смачні та ніжні, просочені голубці, зовсім не розпадаються, акуратні та апетитні.

Знижує цукор, чистить судини й бореться з тромбами: Цей овоч визнали справжнім скарбом для здоров’я

вівторок, 16 грудень 2025, 8:45

Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...

Це така смакота! Чому обов'язково потрібно їсти квашену капусту і як її готувати, щоб вона була хрусткою

вівторок, 16 грудень 2025, 6:30

Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...