Голубці відкриті, тушковані у томатно-сметанному соусі. Смачні та дуже соковиті

Тушені в томатно-сметанному соусі голубці виходять соковитими, дуже ароматними і м’якими, передають Патріоти України.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 1 качан;
  • рис, 500 г;
  • фарш курячий, 500 г;
  • цибуля, 2 шт;
  • морква, 1 шт;
  • сіль, перець, спеції, зелень;
  • часник, 5 зубчиків;
  • помідори, 2 шт. або томатний соус;
  • сметана та вода по 150 г;
  • цукор, 2 ч. л.

Процес приготування

Капусту відварюємо, поступово знімаючи м’які листи. Цибулю ріжемо кубиком і змішуємо з тертою морквою, пасеруємо до напівготовності. Фарш змішуємо з овочами, рисом напіввідвареним, солимо і перчимо, додаємо спеції та зелень, подрібнений часник.

Порада: можна ще додати грибочки, печериці чи лісові, буде ще смачніше.

Масу добре вимішуємо і формуємо голубці, залишаючи відкритими краї – тому їх називають відкритими.

Складаємо голубці у форму для запікання. Для соусу подрібнюємо помідори без шкірки або томатну пасту, розведену водою зі сметаною, цукром та сіллю, спеціями.

Накриваємо форму. Заливаємо соусом голубці і тушимо їх при 180 градусах близько 40 – 50 хвилин, дивіться по своїй капусті, якщо молода, буває достатньо 30 хвилин. Дуже смачні та ніжні, просочені голубці, зовсім не розпадаються, акуратні та апетитні.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...