Господарям на замітку! Чому утворюється біла цвіль після засолювання огірків та як її уникнути

Кожна господиня хоча б раз в житті стикалась з тим, що при засолюванні огірків їх розсіл через деякий час біліє. Це виникає з різних причин, але знаючи корінь проблеми і способи вирішення, можна з легкістю порадувати рідних смачною консервацією, передають Патріоти України.

Причини появи білої цвілі на розсолі:

  • Неякісні кришка, пошкоджена горловина банки чи несправний ключ для закручування.
  • Нестерильні продукти і банки.
  • Неналежні умови зберігання, а точніше – температура. Найоптимальнішою для зберігання є від 2 до 7 градусів тепла. При кімнатній температурі зберігати заготівлю можна не більше трьох діб.
  • Великий вміст хімічних речовин в огірках.

Як уникнути плісняви на розсолі

1. Перед консервацією слід ретельно мити овочі та зелень. Для цього можна скористатись навіть м`якою щіткою

2. Консервацію найкраще робити у розпал сезону огірків. Якраз тоді вони активно спіють і для їх вирощування не використовують різні добрива.

3. Не рекомендується використовувати йодовану сіль.

4. Тару для консервації варто добре простерилізувати.

5. Кришки для засолу потрібні тільки хорошої якості і без будь-яких пошкоджень.

6. У процесі консервації розсіл за правилами повинен кипіти два рази, а оцет необхідно вливати тільки в останню чергу.

ТОП-3 помилки, які допускають господині при приготуванні риби

вівторок, 17 червень 2025, 0:05

У кожної господині є свої секрети приготування страв. Навіть легкі рецепти можуть стати ще смачнішими, якщо застосувати один із них, але інколи навіть незначні на перший погляд помилки можуть повністю зіпсувати уху або смажену рибу. Про ці помилки потр...

Господиням на замітку! Чи треба мити курку перед запіканням

понеділок, 16 червень 2025, 23:14

Смажена, запечена, відварена – курка смакує майже кожному. Проте, перш ніж відправити її до духовки чи на сковорідку, більшість із нас робить одну поширену помилку, яка, на перший погляд, здається логічною та навіть гігієнічною. Чи треба мити курку пер...