Господарям на замітку! Чому утворюється біла цвіль після засолювання огірків та як її уникнути

Кожна господиня хоча б раз в житті стикалась з тим, що при засолюванні огірків їх розсіл через деякий час біліє. Це виникає з різних причин, але знаючи корінь проблеми і способи вирішення, можна з легкістю порадувати рідних смачною консервацією, передають Патріоти України.

Причини появи білої цвілі на розсолі:

  • Неякісні кришка, пошкоджена горловина банки чи несправний ключ для закручування.
  • Нестерильні продукти і банки.
  • Неналежні умови зберігання, а точніше – температура. Найоптимальнішою для зберігання є від 2 до 7 градусів тепла. При кімнатній температурі зберігати заготівлю можна не більше трьох діб.
  • Великий вміст хімічних речовин в огірках.

Як уникнути плісняви на розсолі

1. Перед консервацією слід ретельно мити овочі та зелень. Для цього можна скористатись навіть м`якою щіткою

2. Консервацію найкраще робити у розпал сезону огірків. Якраз тоді вони активно спіють і для їх вирощування не використовують різні добрива.

3. Не рекомендується використовувати йодовану сіль.

4. Тару для консервації варто добре простерилізувати.

5. Кришки для засолу потрібні тільки хорошої якості і без будь-яких пошкоджень.

6. У процесі консервації розсіл за правилами повинен кипіти два рази, а оцет необхідно вливати тільки в останню чергу.

Це варто знати! Як зелений чай впливає на мозок

четвер, 30 жовтень 2025, 18:43

Нове дослідження, про яке розповіло видання Real Simple, виявило, що люди, які дотримуються зеленої середземноморської дієти, варіації відомої Mediterranean Diet, збагаченої зеленим чаєм і водоростевою рослиною, мали повільніші процеси старіння мозку, ...

Є секрети! Книга рецептів Як приготувати розсипчастий рис - хитрощі від шеф-кухаря

четвер, 30 жовтень 2025, 11:45

Мабуть, найбільш популярною стравою з рисом можна назвати плов, який може буди не лише класичним, а ще й лінивим. А ще його використовують у овочевих закрутках на зиму, передають Патріоти України. Звісно, для різних страв підходить рис різних сортів — ...