Господарям на замітку! Чому утворюється біла цвіль після засолювання огірків та як її уникнути

Кожна господиня хоча б раз в житті стикалась з тим, що при засолюванні огірків їх розсіл через деякий час біліє. Це виникає з різних причин, але знаючи корінь проблеми і способи вирішення, можна з легкістю порадувати рідних смачною консервацією, передають Патріоти України.

Причини появи білої цвілі на розсолі:

  • Неякісні кришка, пошкоджена горловина банки чи несправний ключ для закручування.
  • Нестерильні продукти і банки.
  • Неналежні умови зберігання, а точніше – температура. Найоптимальнішою для зберігання є від 2 до 7 градусів тепла. При кімнатній температурі зберігати заготівлю можна не більше трьох діб.
  • Великий вміст хімічних речовин в огірках.

Як уникнути плісняви на розсолі

1. Перед консервацією слід ретельно мити овочі та зелень. Для цього можна скористатись навіть м`якою щіткою

2. Консервацію найкраще робити у розпал сезону огірків. Якраз тоді вони активно спіють і для їх вирощування не використовують різні добрива.

3. Не рекомендується використовувати йодовану сіль.

4. Тару для консервації варто добре простерилізувати.

5. Кришки для засолу потрібні тільки хорошої якості і без будь-яких пошкоджень.

6. У процесі консервації розсіл за правилами повинен кипіти два рази, а оцет необхідно вливати тільки в останню чергу.

Смакота! Як приготувати відмінну смажену рибу зі скоринкою

неділя, 30 листопад 2025, 23:10

Смажена риба буде виглядати набагато апетитнішою у тому випадку, якщо вам вдасться приготувати її з апетитною скоринкою, передають Патріоти України. На жаль, це не завжди виходить через різні обставини. Але є секрети, які допоможуть досягти ідеального ...

Вчені розвінчали найбільший міф про каву, в який досі вірять мільйони

неділя, 30 листопад 2025, 17:30

Багато хто з нас починає ранок з чашки ароматної кави, переконані, що вона миттєво заряджає енергією. Але нове велике дослідження показує: цей популярний ранковий ритуал може не лише не додавати сил, а й навпаки - виснажувати організм. Те, що ми роками...