Господиням на замітку! Найсмачніші цибуляники з хрусткою скоринкою - дуже простий рецепт

А ви знали, що в Україні є свій рецепт хрустких дерунів. Наші бабусі їх називають Цибуляники. Цей неймовірно простий рецепт, можливо вже й забули, передають Патріоти України.

Пропонуємо вам приготувати ніжні оладки з цибулі, які полюблять всі у вашому домі.

Цибуляники - рецепт

Вам потрібно:

  • Цибуля - 5 штуки великих
  • Яйця - 1 штука
  • Борошно
  • Сода - половина чайної ложки
  • Оцет
  • Зелень
  • Сметана
  • Сіль, перець

Цибулю натерти на крупній тертці або в блендері.

Соду погасити оцтом і додати до цибулі.

Збити яйце, просіяти борошно та порціями додавати до цибулі, все добре вимішуючи відразу.

Сковорідку потрібно брати з товстим дном і добре розігріти.

Столовою ложкою викладаємо цибулеві оладки та обсмажуємо з двох сторін до золотистої та хрусткої скоринки.

Щоб масло трохи стекло, попередньо викладаємо оладки на паперовий рушник.

Поки цибуляники смажилися, ми 3 столові ложки сметани змішуємо з сіллю та перцем, додати подрібнений кріп та петрушку.

Цибулеві деруни подавати з соусом гарячими

Варто знати! Скільки може зберігатись кутя і чи можна її викидати

неділя, 21 грудень 2025, 12:30

Кутя - одна з найсимволічніших страв української традиції. Її готують і подають у дні великих релігійних свят - насамперед на Святий вечір перед Різдвом, а також на Щедрий вечір і Водохреща, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ця страва гот...

Все просто! Як посмажити рибу, щоб не було запаху

неділя, 21 грудень 2025, 6:42

Смажена риба -смачна і швидка страва, але саме через запах її часто готують рідше, ніж хотілося б. Аромат легко в’їдається у штори, меблі й одяг, навіть якщо відчинити вікно. Виявляється, цієї проблеми можна уникнути без складних прийомів і дорогих за...