Торт виходить ніжним та смачним, до того ж печінка ще й дуже корисна. Ця страва не складна у приготуванні, та не є затратною. Рецептом поділилась кулінарка Марина Ткаченко, передають Патріоти України.
Інгредієнти
500 г курячої печінки
0,25 л молока
4 яйця
230 г борошна
4 ст. олії
2 ст. л. майонезу (за бажанням)
Начинка
300 г копченого плавленого сиру
1 свіжий огірок
5−6 ст. л. домашнього майонезу чи сметани
2−3 зубчики часнику за бажанням
зелень до смаку для прикрашання
Готуємо млинці. На дрібну сітку перемелюємо на м'ясорубці печінку. Окремо в мисці з'єднуємо яйця та сіль, перемішуємо, додаємо молоко, олію, майонез. З'єднуємо дві суміші та добре перемішуємо. Солимо і перчимо на смак. Просіюємо борошно і невеликими порціями додаємо до маси, добре перемішуючи, щоб не було грудочок. Дати постояти 15−20 хвилин. Розігріваємо сковороду (у мене пательня для млинців — з антипригарним покриттям), випікаємо, як звичайні тонкі млинці.
Готуємо начинку: натираємо сир на грубій терці, очищаємо огірок теж натираємо на дрібній тертці. Солимо до смаку, додаємо натертий часник і заправляємо майонезом або сметаною. Перемішуємо масу.
Збираємо торт: на блюдо викладаємо млинець, добре намащуємо його начинкою, кладемо наступний млинець — і так 8−10 млинців, дивлячись який у вас діаметр сковороди. Торт зверху теж змащуємо начинкою, даємо настоятися у холодильнику. Перед подачею на стіл прикрашаємо за бажанням зеленню, овочами.
Доданий цукор, що міститься у фастфуді та газованих напоях - це пряма загроза для здоров’я серця. Експерти попереджають, його споживання веде до стрибків тиску, що може закінчитися трагічними наслідками, включаючи інфаркт або передчасну смерть. Про це ...
Сироп, який ми додаємо у каву, можна досить просто і швидко приготувати вдома, щоб не витрачати на цього купу грошей у магазині чи кав’ярні, передають Патріоти України. До того ж смак цього сиропу буде не лише не гіршим, але і набагато кращим, адже ви ...