Торт виходить ніжним та смачним, до того ж печінка ще й дуже корисна. Ця страва не складна у приготуванні, та не є затратною. Рецептом поділилась кулінарка Марина Ткаченко, передають Патріоти України.
Інгредієнти
500 г курячої печінки
0,25 л молока
4 яйця
230 г борошна
4 ст. олії
2 ст. л. майонезу (за бажанням)
Начинка
300 г копченого плавленого сиру
1 свіжий огірок
5−6 ст. л. домашнього майонезу чи сметани
2−3 зубчики часнику за бажанням
зелень до смаку для прикрашання
Готуємо млинці. На дрібну сітку перемелюємо на м'ясорубці печінку. Окремо в мисці з'єднуємо яйця та сіль, перемішуємо, додаємо молоко, олію, майонез. З'єднуємо дві суміші та добре перемішуємо. Солимо і перчимо на смак. Просіюємо борошно і невеликими порціями додаємо до маси, добре перемішуючи, щоб не було грудочок. Дати постояти 15−20 хвилин. Розігріваємо сковороду (у мене пательня для млинців — з антипригарним покриттям), випікаємо, як звичайні тонкі млинці.
Готуємо начинку: натираємо сир на грубій терці, очищаємо огірок теж натираємо на дрібній тертці. Солимо до смаку, додаємо натертий часник і заправляємо майонезом або сметаною. Перемішуємо масу.
Збираємо торт: на блюдо викладаємо млинець, добре намащуємо його начинкою, кладемо наступний млинець — і так 8−10 млинців, дивлячись який у вас діаметр сковороди. Торт зверху теж змащуємо начинкою, даємо настоятися у холодильнику. Перед подачею на стіл прикрашаємо за бажанням зеленню, овочами.
Морозильна камера – безперечно, зручний пристрій для зберігання різних заготовок на зиму, передають Патріоти України. Морозильна камера може допомогти зі зберіганням такого продукту, як квашена капуста. Користь та смак капусти залишаться незмінними, по...
Борщ багатьом господаркам подобається тим, що до його складу можна вводити різні компоненти, не зіпсувавши при цьому страву, передають Патріоти України. Саме тому існують тисячі рецептів цієї класичної страви. Завдяки нестрогим правилам рецептури, варт...