Дуже смачні та пухкі рогалики виходять за цим рецептом. І дорослі, й діти з апетитом наминають смаколик, каже кулінарка Міла Обухова, передають Патріоти України.
Яйця — 2 шт.
Олія — 80 мл
Молоко — 1,5 склянки
Цукор — 0,5 склянки
Дріжджі свіжі — 30 г (якщо сухі, то 1 ст. л.)
Сіль — щіпка
Борошно — 700−750 г
Жовток для змазування
Цукор для посипання
Приготування
Молоко злегка підігріти, додати ложку цукру та дріжджі. Дати ожити дріжджам протягом 15 хвилин. Потім додати всі продукти (олію — в кінці замісу) і замісити гладке еластичне тісто. Розділити тісто на дві частини й кожну розкачати, присипаючи борошном. Коло товщиною 0,5 см розділити на 12 сегментів і сформувати рогалики. Викласти на деко та дати підійти 20−30 хвилин. Між рогаликами залишайте відстань, в процесі випічки вони збільшуються.
Змастити рогалики жовтком, посипати цукром і випікати в попередньо розігрітій до 180 °C духовці 20−25 хвилин, поки не стануть рум'яні.
Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...
Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...