Одразу після випікання будь-які булочки будуть смачними, ароматними та пухкими. Але вже на наступний день вони починають ставати твердішими і, в результаті, черствіють. Тому для того, щоб такого не сталося, варто зробити правильне тісто. Для начинки ідеально підійдуть сезонні яблука, передають Патріоти України.
Ідея приготування пухких булочок з яблуками опублікована на сторінці фудблогерки Анни з ніком annet_days в Instagram. Секрет тіста полягає в тому, що дріжджі з цукром потрібно розвести саме у теплому молоці. Також, тісто потрібно максимально розімнути руками, щоб воно стало еластичним. Інгредієнти для тіста:
Спосіб приготування:
1. В теплому молоці розчинити 1 ст.л. цукру та дріжджі. Якщо будете використовувати свіжі, то дайте постояти в теплому місці 30 хв
2. Додати яйця, цукор, розтоплене вершкове масло. Змішати.
3. Поетапно додати 500 г борошна та перемішати. Ще 50 г використати при замісі на столі, потім змастити руки олією та добре вимішати тісто допомагаючи собі шпателем.
4. Дати підійти в теплому місці 1 годину. Потім примнути тісто і знову залишити на годину.
5. Сформувати булочки.
6. Взяти шматочок тіста, розімнути пальцями в коло. Покласти начинку та защіпнути краї=
7. Покласти в форму з пергаментним папером швом до низу.
8. Булочки змастити жовтком.9. Випікати 30-35 хвилин за температури 180 градусів.
10. Накрити булочки рушником та дати охолонути
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...