Господиням на замітку! Булочки, які довго не черствіють: У чому секрет ідеального тіста

Одразу після випікання будь-які булочки будуть смачними, ароматними та пухкими. Але вже на наступний день вони починають ставати твердішими і, в результаті, черствіють. Тому для того, щоб такого не сталося, варто зробити правильне тісто. Для начинки ідеально підійдуть сезонні яблука, передають Патріоти України.

Ідея приготування пухких булочок з яблуками опублікована на сторінці фудблогерки Анни з ніком annet_days в Instagram. Секрет тіста полягає в тому, що дріжджі з цукром потрібно розвести саме у теплому молоці. Також, тісто потрібно максимально розімнути руками, щоб воно стало еластичним. Інгредієнти для тіста:

  • молоко – 150 мл
  • сухі дріжджі – 6-7 г (або 20 г свіжих)
  • вершкове масло – 100 г
  • яйця – 3 шт
  • цукор – 4 ст.л.
  • сіль – 1/3 ч.л.
  • борошно – 500-550 г

Спосіб приготування:

1. В теплому молоці розчинити 1 ст.л. цукру та дріжджі. Якщо будете використовувати свіжі, то дайте постояти в теплому місці 30 хв

2. Додати яйця, цукор, розтоплене вершкове масло. Змішати.

3. Поетапно додати 500 г борошна та перемішати. Ще 50 г використати при замісі на столі, потім змастити руки олією та добре вимішати тісто допомагаючи собі шпателем.

4. Дати підійти в теплому місці 1 годину. Потім примнути тісто і знову залишити на годину.

5. Сформувати булочки.

6. Взяти шматочок тіста, розімнути пальцями в коло. Покласти начинку та защіпнути краї=

7. Покласти в форму з пергаментним папером швом до низу.

8. Булочки змастити жовтком.9. Випікати 30-35 хвилин за температури 180 градусів.

10. Накрити булочки рушником та дати охолонути

Неочевидні ознаки дефіциту вітаміну D: На що звернути увагу, перш ніж стане пізно

вівторок, 23 грудень 2025, 6:45

Дефіцит вітаміну D може торкнутися до 90% населення, а серйозний дефіцит - 60%. Найчастіше він проявляється втомою та болем у м’язах, але існує низка менш очевидних симптомів, на які важливо звернути увагу, передають Патріоти України. Ці симптоми можут...

Найгірший сніданок для вашого кишечника - продукти, яких краще уникати вранці

вівторок, 23 грудень 2025, 0:28

Сніданок визначає наш настрій, енергію та здоров’я кишечника. Але не всі ранкові страви однаково корисні, передають Патріоти України. Невеликі зміни у ранковому раціоні можуть значно покращити стан кишечника та загальне самопочуття. Не йдеться про повн...