Господиням на замітку! Чому домашні пельмені стають сірими

Таке питання цікавить багатьох, але не всі шукали відповідь. І смачні, і гарно зліплені, але пельмені сірого кольору. Так переважно відбувається, якщо напівфабрикат готують з перспективою заморожування. Якщо варити ті, які щойно зліпили, то вони не сіріють, передають Патріоти України.

Чому так відбувається

Найперше треба сказати, що все залежить від рецепта. Якщо у складі інгредієнтів є вода, то тісто через неї дійсно може змінити колір. Замість води краще використовувати кефір, тоді пельмені і після зберігання будуть мати гарний білий колір.Аналогічний ефект має і молоко.

Є ще одна причина, чому пельмені можуть стати сірими. Якщо ваше тісто виходить занадто тонким, тоді буде виглядати начинка. Через це пельмені також потемніють. Питання легко вирішити, якщо тісто робити трохи товстішим. Ось і розкрито секрет, чому пельмені можуть ставати сірого кольору. Варто трохи змінити звичний рецепт, робити тісто товстішим при ліпці і улюблена страва буде завжди виглядати апетитно.

Джерело: ПростоВей

Все просто! Як зварити буряк за 30 хвилин без мікрохвильовки

п’ятниця, 11 квітень 2025, 13:00

Зазвичай буряк вариться протягом години, іноді довше. Проте досвідчені господині знайшли спосіб, що дозволить швидко приготувати овоч для салату, передають Патріоти України. Оберіть буряки середнього розміру, для варіння треба підбирати приблизно однак...

Господиням на замітку! Секрети зберігання квасолі, щоб не заводилось жодних жучків, плісняви ​​та гнилі

п’ятниця, 11 квітень 2025, 11:14

Квасоля може бути кущовою, кучерявою і виткою, зернова і спаржева (в їжу використовуються зелені стручки). А за кольором це справжня палітра кольорів – оболонка буває білою, жовтою, червоною, чорною, фіолетовою і навіть у цятку. Розмір зерен також різн...