Господиням на замітку! Чи можна варити заморожену курку чи треба розморожувати

Курка – це простий та смачний спосіб ввести в регулярний раціон білок тваринного походження, передають Патріоти України.

Однак процес приготування може бути ускладнений тим фактом, що м’ясо треба розморожувати перед смаженням або запіканням. У господинь доволі суперечливі думки щодо того, чи варто розморожувати її перед варінням.

Подробиці

Наприклад, перед тим, як кинути куряче м’ясо у бульйон, не кожен кулінар захоче витрачати час на розморожування. Цього можна й не робити, якщо курка раніше була правильно підготовлена.

Що таке підготовка?

Перед заморожуванням продукт очищають від пір’я, шкіри, виймають кістки. Після цього слід розділити курку на шматочки та розкласти у пакети чи контейнери у морозильній камері.

Такий своєрідний напівфабрикат можна сміливо варити без попереднього розморожування.

Як варити заморожену курку?

Таке м’ясо вимагатиме більше часу під час приготування.

Варто пам’ятати, що продукт, який тільки дістали з морозильника охолоджує воду і довше не дає їй закипіти.

Готовність курки слід перевірити виделкою. Сирий продукт буде важче проколюватись. З проколу виділятиметься сік, який одразу дасть піну.

При цьому важливо пам’ятати, що перед смаженням або тушкуванням курку обов’язково слід розморозити. Інакше зайва рідина, яка виділятиметься в процесі приготування, тільки зіпсує смак страви.

А ви це знали? Чому після варіння макаронів не можна зливати всю воду

п’ятниця, 28 березень 2025, 11:15

Відразу після завершення варіння макаронних виробів їх потрібно відкинути на друшляк, передають Патріоти України. Як відомо, це необхідно для видалення води, в якій варився продукт. При цьому багато кулінарів роблять серйозну помилку: вони зливають абс...

Будуть злипатись і розвалюватись! Головні помилки у приготування макарон

п’ятниця, 28 березень 2025, 10:56

Макарони – одна з найпростіших у приготуванні страв, але навіть у такій, здавалося б, легкій справі можна припуститися помилок. Якщо неправильно дотримуватися технології варіння, вони можуть стати клейкими, втратити форму або навіть перетворитися на ка...