Господиням на замітку! Чи можна заморожувати твердий сир

Сиру за раз багато не з’їси, однак господині полюбляють купувати його декілька видів, щоб можна було створити сирну тарілку, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Більшість експертів говорять, що зберігати сир у морозилці не можна, бо він зіпсується. Та це не зовсім так. Розповідаємо, чи можна зберігати сир у морозилці, як правильно це робити, щоб він не зіпсувався.

Чи можна заморожувати твердий сир: відповідь експертів

Насправді, сир можна заморожувати, адже температура зберігання сиру досить низька. За тривалого зберігання сир зазвичай тримають у камерах, де температура становить мінус два градуси. І вони не замерзають. Зокрема це стосується визрілих сирів з пліснявою.

Однак є важливий нюанс, коли справа стосується морозильної камери. Твердий сир можна зберігати у замороженому вигляді, але попередньо його треба натерти. Бо під дією низької температури сир підсихає і починає кришитися. Тому заморожувати його краще натертим.

Скільки часу можна зберігати сир в холодильнику

Все залежатиме від виду сирів.

  1. Не більше трьох діб зберігаються свіжі сири – моцарела, козячий, рикота.
  2. До двох тижнів зберігаються гауда та чедер, якщо ці види сиру добре запаковані.
  3. Камамбер та брі можна тримати в холодильнику до 10 днів.
  4. Два тижні зберігається сир із пліснявою.
  5. Інші тверді сири можна зберігати упродовж трьох тижнів.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...