Господиням на замітку! Чи потрібно мити м’ясо перед приготуванням

Сире м’ясо перед споживанням повинно проходити термічну обробку. Просто так його не можна споживати, бо це може призвести до негативних наслідків в плані самопочуття, передають Патріоти України.

В плані обробки м’яса є ще один важливий момент, за який іноді сперечаються господині. Мова йде про миття перед відправленням в каструлю чи на сковороду. Одна частина людей заперечують необхідність, а інші вважають цю процедуру обов’язковою.

Думка експертів

Зазначають, що мити продукт потрібно тільки в тому випадку, якщо є певні та видимі забруднення. Якщо таких немає, тоді процедуру можна пропустити.

Експерти не рекомендують тримати м’ясо під краном з водою. Якщо бактерії і є, то вони будуть разом з бризками води розлітатися по всім навколишнім поверхням. Робіть це обережно в мисці з водою.

Зверніть увагу, коли ви працюєте з м’ясом, поруч не повинні знаходитися інші продукти. Це забезпечить профілактику будь-яких харчових отруєнь. В подальшому можете не хвилюватися за бактерії, бо в процесі термічної обробки всі бактерії будуть знищені.

Є секрет! Що покласти в панірувальні сухарі, щоб котлети стали ще смачніші

субота, 19 жовтень 2024, 12:13

Класичні котлети найкраще смакують, коли в них є відмінне панірування. Так, від нього багато чого залежить і в плані смаку, і в плані вигляду, текстури. Якщо ви знаєте, то в 80% котлети обвалюють в панірувальних сухарях. І їх можна суттєво покращити. Ч...

А ви це знали? Для чого господині зберігають лаврове листя в крупі

субота, 19 жовтень 2024, 11:12

Лаврове листя ароматне та пряне. Саме тому його часто використовують в кулінарії. Звичайно, воно є на кожній кухні. З ним можна зробити засіб для очищення повітря. Навіть в пранні воно знадобиться. Є ще один спосіб використання лаврового листя, передаю...