Господиням на замітку! Чи потрібно промивати рис після варіння

Рис – універсальний гарнір, який можна поєднувати з різними продуктами та спеціями. Крім того, ця крупа забезпечує приплив енергії на цілий день, передають Патріоти України.

Подробиці

Вариться рисова каша легко. Однак деякі недосвідчені кулінари припускаються помилок під час готування, що може зіпсувати смак і текстуру страви. Насамперед варто пам’ятати, що будь-який рис слід промивати перед приготуванням від пилу та бруду.

Замочувати крупу потрібно для того, щоб зробити її розсипчастішою. У випадку, якщо рис вбере в себе вологу, то швидше приготується.

Залежно від різновиду рису його потрібно замочувати по-різному. Наприклад, середній рис замочують у теплій воді, а потім промивають холодною. Щодо дрібних зерен, то їх залишають у холодній солоній воді на п’ять годин, а потім варять.

Є суперечки з приводу того, чи потрібно промивати рис після варіння. Однак це залежить від того, чи його промивали до початку приготування. Якщо рис хорошої якості правильно промитий і приготований, тоді промивати його після варіння не потрібно.

У тих випадках, коли технологія приготування була порушена, можна промити рис для того, щоб він був більш розсипчастим, але не варто для цього використовувати воду з крана. При цьому потрібно розуміти, що страва через це стане менш смачною, але більш водянистою.

Ви могли це не знати! Коли піца стає небезпечною - непомітні ризики улюбленої страви

четвер, 18 грудень 2025, 8:45

Піца давно стала улюбленою стравою мільйонів людей, адже її легко замовити й важко втриматися від зайвого шматочка. Та за зовнішньою простотою цієї страви ховаються ризики, про які ми часто навіть не замислюємося, передають Патріоти України. Регулярне ...

А ви це знали? Які продукти категорично не можна зберігати у холодильнику

четвер, 18 грудень 2025, 6:42

Холодильник часто сприймається як універсальне місце для зберігання будь-яких продуктів. Насправді частина їжі в холоді псується швидше або втрачає смак і текстуру. Неправильне зберігання також створює зайве навантаження на техніку через вологу та стор...