Господиням на замітку! Чим можна замінити яйця під час приготування котлет

Не всі кулінари додають у котлетний фарш куряче яйце, тому що через цей компонент м’ясна страва може вийти жорсткою і несмачною. Тому можна вибрати інший продукт, який допоможе з’єднати компоненти у цілісну масу. На які інгредієнти варто звернути увагу, передають Патріоти України.

Картопляне пюре

Воно допоможе зробити смак більш однорідним та приємним. Також такі котлети не розваляться у процесі смаження. Однак варто враховувати, що картопляне пюре для фаршу варто готувати лише на воді, не додаючи молоко чи вершкове масло. Додавати пюре можна на свій смак. Навіть якщо взяти картоплю та м’ясо в рівних пропорціях, котлети все одно вийдуть смачними.

Відварений рис

Завдяки цьому компоненту котлети збережуть свою форму, а також вийдуть соковитішими та цікавішими. Найкраще брати круглозернисту крупу. Попередньо рис варто відварити. До складу фаршу додають від 100 до 300 г з розрахунку на 600 г м’яса.

Вівсяні пластівці

Найкраще вибирати пластівці маленького розміру. Спочатку в ємність додається гаряча вода. На одну частину вівсянки варто брати дві частини рідини. Через десять хвилин компонент можна додавати у фарш. 2-3 столових ложок пластівців на стандартну порцію фаршу буде достатньо.

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що робити з такими заготовками

п’ятниця, 9 травень 2025, 12:02

Причини появи білого нальоту на солоних огірках когось не хвилюють, інші не поспішають вживати заготівлю в їжу, передають Патріоти України. Якщо консервовані огірки мають такий наліт, скоріш за все при консервуванні були допущені помилки. Чи може огіро...

Смакота! Ватрушки з кислого сиру з джемом за 20 хвилин у духовці

п’ятниця, 9 травень 2025, 11:10

Ці сирні ватрушки ну дуже смачні і корисні! Начинка може бути будь-яка: хоч варення, хоч ягоди чи яблука. Дуже простий рецепт: мінімум зусиль, всього 20 хвилин у духовці і смачний ніжний десерт готовий, передають Патріоти України. Для приготування цих ...