У багатьох рецептах м’яса, риби та десертів часто у списку інгредієнтів зустрічаються алкогольні напої, передають Патріоти України.
Незалежно від ступеня міцності алкоголю часом зовсім не хочеться використовувати для приготування страв.
Тому кмітливі господині давно підібрали для нього рівноцінну заміну, яка ніяким чином не вплине на підсумковий результат.
Щоб виключити горілку з рецепта, додайте замість неї сік зі світлого винограду. Ще один варіант – яблучний сік, змішаний із соком лайма.
Для заміни рому знову використовується сік зі світлих сортів винограду.
Як альтернативу вишневому лікеру спробуйте сироп, що залишився від консервованих вишень.
Червоне вино відмінно замінюється на сік із темного винограду, переважно сорту “Конкорд”, або червоний винний оцет.
Якщо ж на сторінках кулінарної збірки згадується лікер “Калуа”, замість нього дозволяється застосувати еспресо із вершками або кавовий сироп.
Гречка - одна з найпопулярніших круп, яку люблять за простоту приготування та універсальний смак. Вона підходить і для сніданку, і для гарніру до м’яса чи овочів. Але замість розсипчастої та апетитної каші часто виходить розварена маса або, навпаки, тв...
Дослідники з Університету Гвадалахари (Мексика) представили результати дослідження, яке вивчало протиракові властивості настою мексиканського орегано (Lippia graveolens) та його ключового компонента карвакролу. Робота була опублікована у журналі Nutrie...