Господиням на замітку! Чим замінити алкоголь у рецептах, якщо готуєте для дітей

У багатьох рецептах м’яса, риби та десертів часто у списку інгредієнтів зустрічаються алкогольні напої, передають Патріоти України.

Незалежно від ступеня міцності алкоголю часом зовсім не хочеться використовувати для приготування страв.

Тому кмітливі господині давно підібрали для нього рівноцінну заміну, яка ніяким чином не вплине на підсумковий результат.

Щоб виключити горілку з рецепта, додайте замість неї сік зі світлого винограду. Ще один варіант – яблучний сік, змішаний із соком лайма.

Для заміни рому знову використовується сік зі світлих сортів винограду.

Як альтернативу вишневому лікеру спробуйте сироп, що залишився від консервованих вишень.

Червоне вино відмінно замінюється на сік із темного винограду, переважно сорту “Конкорд”, або червоний винний оцет.

Якщо ж на сторінках кулінарної збірки згадується лікер “Калуа”, замість нього дозволяється застосувати еспресо із вершками або кавовий сироп.

Джерело: ПростоВей

Як зварити рис, пшоно чи перлову крупу вдвічі швидше

п’ятниця, 9 травень 2025, 18:04

Крупи обов’язково мають бути у раціоні харчування. Вони багаті на складні вуглеводи та в цілому мають позитивний вплив на самопочуття та здоров’я, передають Патріоти України. Ідеальна норма, коли 40% раціону складають саме крупи. Якщо ви думаєте, що їх...

Як розм’якшити тверде м’ясо, щоб тануло в роті

п’ятниця, 9 травень 2025, 17:03

Приготувати м’ясо не так вже й легко. Багато новачків у кулінарії скаржаться, що виходить блюдо занадто жорстким або сухуватим, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, що треба робити, щоб продукт буквально танув у роті, а всі до...