Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде кориснішою, передають Патріоти України.
Половину масла в рецепті можна замінити без істотних збитків для кінцевого результату. Для цієї мети замість масла можна додати фруктове пюре. В результаті такої заміни, текстура випічки стане більш схожою на бісквіт, кекси стануть щільнішими. Але при цьому калорійність страви зменшиться помітно.
Добре для заміни підійде фруктове пюре для дитячого харчування без цукру чи пюре домашнього приготування. Пропорція такої заміни дуже проста: 100 г вершкового або рослинного масла замінюється 100 г фруктового пюре. Яблучне пюре найкраще підходить для випікання тортів, а гарбузове – при випіканні дріжджових булочок, хліба зі спеціями, тортів, млинців, кексів.
Для роботи нам знадобляться: 3 яблука, вода, ніж, блендер, каструля, кухонна дошка.
Для роботи нам знадобиться: каструля, ніж, кухонна дошка, блендер, гарбуз, вода.
Перекласти у банки. Охолодити. Закрити кришкою та відправити в холодильник. Використовувати при необхідності протягом 2-3 днів.
Якщо сирники вийшли занадто вологими, то вони явно не збережуть форму. Така страва буквально розвалиться в процесі термічної обробки. Для того щоб цього не сталося, потрібно правильно готувати сирники, передають Патріоти України. Відправляти в тісто та...
Свіжі овочі в салаті мають лише один недолік – вони не вчасно пускають сік. Найчастіше неприємні сюрпризи дають томати, але досвідчені кулінари відкрили для себе один цікавий спосіб і поділилися цією хитрістю, передають Патріоти України. Не дарма цей о...