Господиням на замітку! Де краще зберігати борошно, щоб у ньому не завелися шкідники

Запаси провіанту ще ніколи не шкодили, якщо зберігалися правильно. На сьогодні крім запасів цукру не завадить заготовити і запас борошна та різних круп, передають Патріоти України.

Подробиці

Але з часом зберігання товарів бакалійної групи нерідко супроводжується появою шкідників – жучків, черв’ячків і молі. Шкідників можна принести в пакеті з крупою. Вони швидко псують всі інші запаси і тоді всі крупи доведеться викидати. Як правильно купити і де правильно зберігати борошно, щоби запаси не зіпсувалися.

Упаковка

Після розкриття упаковки борошно або крупи мають бути пересипані в іншу тару. Найкраще, якщо це скляна банка з герметичною кришкою чи пластиковий контейнер. Добре підійдуть мішки, але це має бути натуральний матеріал, бажано льон.

Де зберігати борошно

Пересипавши у скляні банки, краще залишити їх у закритій шафі або в холодильнику. Важливо, щоб температура повітря була не вищою за 15 градусів Цельсія. На балконі зберігати запаси можна лише взимку і не під прямими променями сонця.

Скільки зберігати борошно

Будь-який продукт має термін придатності. Якщо йдеться про кукурудзяне або лляне борошно, то це не більше 3-6 місяців. Житнє борошно зберігають не довше ніж півроку. Пшеничне та рисове борошно – максимум 9 місяців. Якщо зберігати за низьких температур, то термін можна продовжити до 2 років.

Це варто знати! ТОП-6 причин, які змусять відмовитись від газованої води

п’ятниця, 23 травень 2025, 18:56

Газовані напої є основним джерелом доданого цукру в раціоні, що може призвести до різних проблем зі здоров'ям, від зайвого жиру до підвищеного ризику діабету. Якщо ви хочете схуднути та покращити своє здоров'я, найкраще відмовитися від газованих напоїв...

Лайфхаки, як зі звичайної страви зробити кулінарний “шедевр”

п’ятниця, 23 травень 2025, 18:13

М’ясо – універсальний продукт, який чудово вписується у сніданок, обід чи вечерю. Поспіхом запечений стейк або засмажені котлети теж з’їдаються, але якщо застосувати пару хитрощів, то вони стануть у рази смачнішими, передають Патріоти України.