Запаси провіанту ще ніколи не шкодили, якщо зберігалися правильно. На сьогодні крім запасів цукру не завадить заготовити і запас борошна та різних круп, передають Патріоти України.
Але з часом зберігання товарів бакалійної групи нерідко супроводжується появою шкідників – жучків, черв’ячків і молі. Шкідників можна принести в пакеті з крупою. Вони швидко псують всі інші запаси і тоді всі крупи доведеться викидати. Як правильно купити і де правильно зберігати борошно, щоби запаси не зіпсувалися.
Упаковка
Після розкриття упаковки борошно або крупи мають бути пересипані в іншу тару. Найкраще, якщо це скляна банка з герметичною кришкою чи пластиковий контейнер. Добре підійдуть мішки, але це має бути натуральний матеріал, бажано льон.
Де зберігати борошно
Пересипавши у скляні банки, краще залишити їх у закритій шафі або в холодильнику. Важливо, щоб температура повітря була не вищою за 15 градусів Цельсія. На балконі зберігати запаси можна лише взимку і не під прямими променями сонця.
Скільки зберігати борошно
Будь-який продукт має термін придатності. Якщо йдеться про кукурудзяне або лляне борошно, то це не більше 3-6 місяців. Житнє борошно зберігають не довше ніж півроку. Пшеничне та рисове борошно – максимум 9 місяців. Якщо зберігати за низьких температур, то термін можна продовжити до 2 років.
Горіхи - один із найкорисніших перекусів та доповнень до основних страв. Волоські горіхи, кеш’ю, кедрові, фундук, мигдаль - вибір широкий, і вони справді приносять користь організму. Але деякі види варто вживати з обережністю, передають Патріоти Україн...
У вересні дозріла ще одна ягода, яка є невичерним джерелом корисних речовин: антиоксидантів, мінералів, вітамінів, жирних кислот, амінокислот та мікроелементів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. А нещодавні дослідження вчених встановили щ...