Запаси провіанту ще ніколи не шкодили, якщо зберігалися правильно. На сьогодні крім запасів цукру не завадить заготовити і запас борошна та різних круп, передають Патріоти України.
Але з часом зберігання товарів бакалійної групи нерідко супроводжується появою шкідників – жучків, черв’ячків і молі. Шкідників можна принести в пакеті з крупою. Вони швидко псують всі інші запаси і тоді всі крупи доведеться викидати. Як правильно купити і де правильно зберігати борошно, щоби запаси не зіпсувалися.
Упаковка
Після розкриття упаковки борошно або крупи мають бути пересипані в іншу тару. Найкраще, якщо це скляна банка з герметичною кришкою чи пластиковий контейнер. Добре підійдуть мішки, але це має бути натуральний матеріал, бажано льон.
Де зберігати борошно
Пересипавши у скляні банки, краще залишити їх у закритій шафі або в холодильнику. Важливо, щоб температура повітря була не вищою за 15 градусів Цельсія. На балконі зберігати запаси можна лише взимку і не під прямими променями сонця.
Скільки зберігати борошно
Будь-який продукт має термін придатності. Якщо йдеться про кукурудзяне або лляне борошно, то це не більше 3-6 місяців. Житнє борошно зберігають не довше ніж півроку. Пшеничне та рисове борошно – максимум 9 місяців. Якщо зберігати за низьких температур, то термін можна продовжити до 2 років.
Паска на Великдень - не лише звичайний смаколик до свята. Вона з давніх-давен уособлює сімейні традиції, духовність, а також домашній затишок. Для того, щоб цей символ вдався на славу: вийшов пухким, ароматним і смачним, вкрай важливо підбирати правиль...
Домашні котлети – найкраща страва для обіду, яку вміє готувати кожна господиня. Для того, щоб вони були соковитими та смачними, кулінари радять додавати у фарш цибулю, хліб, спеції, навіть терті овочі. Але все ж таки є один інгредієнт, який може зіпсув...