Запаси провіанту ще ніколи не шкодили, якщо зберігалися правильно. На сьогодні крім запасів цукру не завадить заготовити і запас борошна та різних круп, передають Патріоти України.
Але з часом зберігання товарів бакалійної групи нерідко супроводжується появою шкідників – жучків, черв’ячків і молі. Шкідників можна принести в пакеті з крупою. Вони швидко псують всі інші запаси і тоді всі крупи доведеться викидати. Як правильно купити і де правильно зберігати борошно, щоби запаси не зіпсувалися.
Упаковка
Після розкриття упаковки борошно або крупи мають бути пересипані в іншу тару. Найкраще, якщо це скляна банка з герметичною кришкою чи пластиковий контейнер. Добре підійдуть мішки, але це має бути натуральний матеріал, бажано льон.
Де зберігати борошно
Пересипавши у скляні банки, краще залишити їх у закритій шафі або в холодильнику. Важливо, щоб температура повітря була не вищою за 15 градусів Цельсія. На балконі зберігати запаси можна лише взимку і не під прямими променями сонця.
Скільки зберігати борошно
Будь-який продукт має термін придатності. Якщо йдеться про кукурудзяне або лляне борошно, то це не більше 3-6 місяців. Житнє борошно зберігають не довше ніж півроку. Пшеничне та рисове борошно – максимум 9 місяців. Якщо зберігати за низьких температур, то термін можна продовжити до 2 років.
Газовані напої є основним джерелом доданого цукру в раціоні, що може призвести до різних проблем зі здоров'ям, від зайвого жиру до підвищеного ризику діабету. Якщо ви хочете схуднути та покращити своє здоров'я, найкраще відмовитися від газованих напоїв...
М’ясо – універсальний продукт, який чудово вписується у сніданок, обід чи вечерю. Поспіхом запечений стейк або засмажені котлети теж з’їдаються, але якщо застосувати пару хитрощів, то вони стануть у рази смачнішими, передають Патріоти України.